Zadnja dirka v Pardubicah

V soboto, 14. oktobra, je v Pardubicah na Češkem na sporedu zadnja izmed petih dirk za mladinsko državno prvenstvo v speedwayu v 250-kubičnem razredu.


V skupnem tekmovanju Slovenije in Češke bodo barve AMZS zastopali Sven Cerjak, Gregor Zorko, oba člana AMD Krško, ter član AMTK Ljubljana Tilen Bračko.

Na ovalu, kjer smo pred tremi tedni spremljali tudi tradicionalno dirko za Zlato čelado, je na zadnji dirki najbolje med Slovenci končal Bračko, ki je osvojil drugo mesto za Poljakom Maksymilianom Pawelczakom, tretji pa je bil Cerjak. Za naslov prvaka štejejo najboljši rezultati iz štirih od petih dirk. Aktualni prvak Cerjak tudi letos vodi v skupnem seštevku po štirih dirkah.

Dirka na Češkem bo ena izmed zadnjih preizkušenj za slovenske speedwayiste v letošnji sezoni, čez teden dni, 21. oktobra, jih bomo lahko spremljali še na dirki za pokal AMD Krško in Memorial Matije Duha, kjer se bodo predstavili tudi mladi vozniki v 250-kubičnem razredu.

Ključne besede


SpeedwaySven CerjakTilen BračkoGregor Zorko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji