Bračko presenetil Cerjaka

Speedway oval v Pardubicah je bil prizorišče četrte dirke državnega prvenstva za voznike od 12 do 16 let, ki tekmujejo na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.

Bračko (levo) je bil tokrat pred Cerjakom (desno), zmago pa je odnesel Poljak Pawelczak (v sredini).
Bračko (levo) je bil tokrat pred Cerjakom (desno), zmago pa je odnesel Poljak Pawelczak (v sredini).

Slovensko prvenstvo v speedwayu za voznike od 12 do 16 let AMZS organizira skupaj z ACCR (Češko avto-moto zvezo) in četrta preizkušnja sezone je potekala na ovalu v Pardubicah. Na štartnem seznamu je bila deveterica voznikov, med katerimi so bili tudi trije slovenski, in sicer Sven Cerjak, Gregor Zorko (oba AMD Krško) in Tilen Bračko (AMTK Ljubljana). Med fanti iz Poljske, Češke in Madžarske so mladi Slovenci pokazali dobro formo. 

Poljak prvi, Slovenca na mestih dve in tri

Prvi se je na progo podal Bračko, ki se je v svojem prvem nastopu izkazal in zmagal. V naslednji vožnji je Cerjak oddal točko Poljaku Maksymilianu Pawelczaku, za njima pa je končal Zorko. V četrti vožnji sta se med seboj pomerila Cerjak in Bračko. Hitrejši je bil Krčan, za seboj pa sta pustila domača predstavnika Adama Nejezchlebo in Dominika Hrbeka. Cerjak je že v naslednji vožnji zmagal še proti Zorku, ki je osvojil dve točki. V svojem zadnjem nastopu je še ne 14-letni voznik iz Senovega vknjižil nove tri točke in se kot drugi v seštevku dirke za Pawelczakom uvrstil v finalno vožnjo. Tilen Bračko je imel v 6. vožnji nekaj težav in je ostal brez točk, v zadnjem nastopu pa se je zbral in vknjižil novi dve točki ter se poleg domačina Nejezchlebe uvrstil v finale. Zorko je za njima zaostal zgolj za točko in je dirko končal na 6. mestu. 

Tilen Braćko je v tej sezoni pokazal opazen napredek, kar se odraža tudi na rezultatih.

V finalni vožnji Čeh izbral notranjo pozicijo, Cerjak se je postavil na modro, Bračko pa je izbral zunanjo. Med Slovencema je štartal poljsi voznik Pawelczak. Slednji je bil najhitrejši tudi v finalni vožnji in z maksimalnim izkupičkom na dirki upravičil naslov svetovnega podprvaka serije SGP3. V boju za drugo mesto je Bračko presenetil Cerjaka, ki je bil tretji.

Počutim se odlično in sem vesel, da sem dosegel drugo mesto. Prvič sem nastopil v Pardubicah in proga mi je ustrezala. Vse vožnje so bile zanimive, dobro sem se boril in sem zadovoljen z nastopom,

je po dirki povedal Bračko, za katerega je drugo mesto na zmagovalnem odru zagotovo vzpodbuda, da nadaljuje s treningi in se še bolj izpopolni v obvladovanju 250 kubičnega speedway motocikla.

Zadovoljni obrazi prvih treh mladih upov na podelitvi priznanj na dirki v Pardubicah.

AMD Krško drugi in tretji

Ob dirki mladincev je potekala tudi ligaška dirka 1. češke lige, v kateri nastopa tudi AMD Krško. Speedway zasedba iz Posavja je v postavi Nick Škorja, Julan Kuny in Ricards Ansviesulis s 24 točkami osvojila 3. mesto. Zaostala je za ekipama iz Prage in Žarnovice, ki sta vknjižili 34 oziroma 27 točk. Najboljši pri Krškemu je bil Nick Škorja, ki je osvojil 13+3 točk (3,2,3,3,0,2,+3). Dan prej, v četrtek, 20. julija, pa so Krčani na dirki v Pragi, ki je prav tako štela za 1. češko ligo, osvojili drugo mesto. Zbrali so 27 točk in zaostali samo za ekipo iz Žarnovice, ki si je privozila 32 točk.
 

Ekipa AMD Krško na tretjem mestu na zmagovalnem odru v Pardubicah.

Peta in hkrati zadnja dirka državnega prvenstva v letošnjem letu za voznike od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov bo znova v Pardubicah. Na sporedu bo v soboto, 14. oktobra 2023.

Ključne besede


AMZSAMD Krškodržavno prvenstvospeedwaySven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji