Generalna skupščina FIM v Liverpoolu

V Liverpoolu v Veliki Britaniji je 1. decembra 2023 potekala generalna skupščina mednarodne motociklistične zveze FIM, na kateri je sodelovala tudi Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting.


AMZS in Slovenijo sta v Veliki Britaniji predstavljala generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek in vodja področja avto-moto šport Luka Mežan. 

V okviru generalne skupščine FIM, na kateri je sodelovalo 70 nacionalnih zvez, je potekalo srečanje upravnega odbora FIM, srečanje kontinentalnih zvez - FIM Azija, FIM Afrika, FIM Evropa, FIM Ocenija, FIM Severna Amerika in FIM Latinska Amerika, srečanje upravnega odbora Mednarodne fudacije za motociklistiko, podelili so tudi nagrade FIM za leto 2023.

Na generalni skupščini so med drugim potrdili računovodske izkaze za leto 2022 in proračun za leto 2024, potrdili so spremembe statuta in podzakonskih aktov ter športnega kodeksa, vključno z novim koledarjem dirk in predlogi licenc. Svoja poročila za leto 2023 so med drugim predstavili tudi Mednarodna fundacija za motociklistiko in predstavniki kontinentalnih zvez.

Predsednik FIM je predstavil glavne športne in izvenšportne dejavnosti v letu 2023. Ob tej priložnosti so za obdobje 2025-2034 podpisali pogodbo s SportUp-om, novim promotorjem svetovnega prvenstva FIM SuperEnduro. Predsednik je izpostavil dobro finančno stanje FIM in spomnil na pomoč, zagotovljeno nacionalnim zvezam in kontinentalnim zvezam. Ustanovljen je bil skupni odbor FIM/FIA z namenom okrepiti sodelovanje med obema organizacijama pri uresničevanju skupnih interesov. Predsednika FIM in FIA sta podpisala listino proti spletnim zlorabam in sovražnemu govoru. Izpostavili so nekaj dogodkov in aktivnosti za obeležitev 120-letnice FIM, ki bo leta 2024: Medcelinske igre in nov logotip FIM, izid knjige s športnimi vrhunci v obdobju 1904-2024, slovesno odprtje novega sedeža FIM, odprtje Muzeja motošporta in oblikovanje novih uniform FIM. 

Mednarodni motociklistični zvezi FIM so se pridružile Albanija, Armenija in Nigerija, izključena pa je bila Alžirija, s čimer se je skupno število nacionalnih zvez povečalo na 121.

Generalno skupščino FIM in podelitev nagrad FIM bo prihodnje leto predvidoma gostila Palma de Mallorca v Španiji 6. in 7. decembra.

Ključne besede


FIMmotošportmednarodna motociklistična zvezageneralna skupščina

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji