Gajser bo na Portugalskem lovil Cairolija

Konec tedna bo v Aguedi na Portugalskem na sporedu šesta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. AMZS bo imel predstavnika le v najprestižnejšem razredu MXGP, v katerem bo nastopil Tim Gajser.


Za najboljše motokrosiste sveta ni predaha, saj se je večina iz Mantove, kjer je bila dirka minuli konec tedna, že preselila na Iberski polotok, kjer bo imel novo priložnost za vrhunsko uvrstitev tudi naš najboljši motokrosist Tim Gajser. Po razočaranju na dirki v Lombardiji bo, kot je tudi sam napovedal, še toliko bolj motiviran, da dokaže, da je boj za vrh še povsem odprt in da glavnemu tekmecu Antoniu Cairoliju ne bo brez borbe prepustil osvojitve novega, za Italijana že desetega naslova svetovnega prvaka. Slovenski šampion, ki se poteguje za svoj drugi naslov najboljšega v razredu MXGP, skupno pa za tretji naslov svetovnega prvaka, mora v teh šestih tednih, ko bo na sporedu kar pet dirk, zagotovo pokazati vse, kar zna. Sicer bo Cairoli, če bo nadaljeval v ritmu dosedanjih petih dirk, ustvaril tolikšno točkovno prednost, da bo za našega motokrosista neulovljiv – že sedaj ima pred Gajserjem 40 točk naskoka. Naloga bo tudi v Aguedi zahtevna, saj je Cairoli na tem prizorišču zabeležil že precej dobrih uvrstitev – lani je zaostal le za Jeffreyem Herlingsom, leto prej pa je zmagal. Spodbudno je, da je Gajser lani na tem prizorišču dosegel tretje mesto, kar je bila njegova prva uvrstitev na zmagovalni oder v minuli sezoni, ki jo je še pred začetkom zaznamovala poškodba, in da mu proga bolj ustreza od tiste v Mantovi. 

Kvalifikacije bodo v soboto. Prva vožnja razreda MXGP bo v nedeljo ob 15.15, finalna ob 18.10.

Lanski zmagovalec dirke za Veliko nagrado Portugalske in aktualni svetovni prvak Herlings se ta konec tedna še ne bo vrnil v karavano, saj ga ni na startni listi. Sezono naj bi po poškodbi sicer začel že minuli konec tedna, a ga v Mantovi ni bilo. Zagotovo pa se po dvakratnem zlomu gležnja na uvodni dirki v Argentini med motokros elito vrača Francoz Romain Febvre.

V razredu MXGP od slovenskih voznikov tokrat ne bo Klemna Gerčarja, v MX2 pa med 40 nastopajočimi na startni listi ni Jana Pancarja.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosuMXGPPortugal

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji