Tri dirke zapored v Lommlu bodo za Gajserja zelo pomembne

Karavana motokrosistov se seli v Belgijo, kjer jo v nedeljo čaka trinajsta preizkušnja za točke svetovnega prvenstva. Na njej bosta slovenske barve z licenco AMZS branila Tim Gajser in Jan Pancar.


Svetovno prvenstvo motokrosistov je z dirko v Španiji potegnilo črto pod dve tretjini tekmovanja. V razredu MXGP je naš šampion Tim Gajser povečal prednost pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem na 24 točk, a na to se pri branjenju naslova svetovnega prvaka ne sme in ne more zanašati. Konkurenca je ostra in neizprosna, za vodilnima pa zobe pošteno kažeta tudi Jeremy Seewer in Jorge Prado, ki prav tako nista opustila upov, da bi se prebila do prvega mesta in naslova svetovnega prvaka, ne gre pa še odpisati niti Glenna Coldenhoffa. Pred vozniki je zdaj zahteven program treh zaporednih dirk v Belgiji, ki jih gosti Lommel. Progo z imenom Stedelijk Motorcrossterrein bodo tekmovalci prvič letos preizkusili v nedeljo 18. oktobra, naslednji dve dirki na podlagi z mivko pa bosta nato na tem prizorišču še v sredo 21. oktobra ter prihodnjo nedeljo 25. oktobra, ko bo na sporedu petnajsta preizkušnja sezone za točke svetovnega prvenstva. Mehka podlaga Gajserju ni najbolj pri srcu, a lani v začetku avgusta je dirko v Lommlu dobil, letos pa je opravil tudi že kar nekaj treningov na zelo podobni mivki na Hrvaškem. Zato se tja odpravlja brez strahu.

Povečal sem prednost pred tekmeci in v Lommel odhajam sproščen ter upam, da bom užival v vožnjah. Zahvaliti se moram moštvu, ki skrbi zame in motor, Mitchu (op.a. Evansu) pa želim, da čim hitreje okreva in se vrne na motor ter ponovi zadnje predstave, v katerih je res dobro vozil,

je povedal Gajser po zadnji dirki na jugozahodnem obrobju Madrida. Lommel je sicer prizorišče, ki velja, zaradi specifičnih razmer na stezi, za enega najtežjih v koledarju dirk svetovnega prvenstva. Tokrat jo lahko dirkačem pošteno zagode še jesensko vreme, ki bi lahko še dodatno otežilo razmere na mehki 1880 metrov dolgi progi. Pomembno bo voziti brez napak in izbirati ustrezne linije med globokimi brazdami ter luknjami, ki se bodo naredile ter verjetno poskrbele za dodatno selekcijo med tekmovalci, česar se zaveda tudi Gajser.

Vselej, ko pride ven koledar dirk, vsak pogleda, kdaj je na sporedu Lommel, saj je verjetno najtežja dirka sezone. Zdaj bomo imeli tu kar tri preizkušnje, kar je velik izziv za vse. Dirk se veselim, saj sem dobro fizično pripravljen in imam hiter motor, v preteklosti pa sem že pokazal, da lahko na mivki tudi zmagam. Želim uživati v vožnjah in vem, da bodo rezultati dobri,

je dodal Gajser, ki bo na VN Flandrije za tovarniško moštvo Team HRC vozil sam brez poškodovanega Mitcha Evansa, ki celi poškodbo zapestja.

 

Jan Pancar zaseda 20. mesto v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MX2.

V razredu MX2 se bo skušal čim bolje odrezati Jan Pancar. V Španiji mu ni vse šlo po načrtih, Lommel pa bo zanj nova priložnost, da se dokaže in povzpne po lestvici v skupni razvrstitvi točkovanja za svetovno prvenstvo. Lani je imel na tej progi nekaj smole, saj ga je v prvi vožnji na cedilu pustil motor, v drugi pa nato demonstriral, da se dobro znajde tudi na mehki podlagi. Pancar je podobno kot Gajser prebil kar nekaj časa na treningih na mivki na Hrvaškem, kar bi se mu lahko tokrat obrestovalo. Da se lahko dobro kosa s tekmeci, je že pokazal, vsekakor pa bi lahko tokrat z dobrimi vožnjami spet opozoril nase ter si morda prislužil donosnejšo pogodbo s še ambicioznejšim moštvom za naslednjo sezono.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji