Tim Gajser zmagovalec VN Flandrije

Trinajsta dirka sezone motokrosistov za svetovno prvenstvo je bila v Belgiji, kjer sta slovenske barve z licencama AMZS uspešno zastopala Tim Gajser, ki je vozil v razredu MXGP, in Jan Pancar v razredu MX2.


Najboljši motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva, so se merili na Veliki nagradi Flandrije v Belgiji. Lommel velja za najzahtevnejše prizorišče dirk te ravni tekmovanj, saj mehka mivka na stezi Stedelijk Motorcrossterrein napak ne odpušča, od voznikov pa vseskozi zahteva maksimalno osredotočenost na čisto vsak del proge. Slovenske barve sta z licencama AMZS branila Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.

Branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser je lani v Lommlu zmagal, v kvalifikacijah pa je postavil drugi čas. V prvo vožnjo je štartal zelo dobro. Na prvo merilno mesto je pripeljal na drugem mestu, do konca prvega kroga pa je prevzel vodstvo, ki ga je nato suvereno držal do desetega kroga. Potem pa je storil napako, popolnoma nepričkovano padel in prehitel ga je Gautier Paulin. Na koncu je ciljno črto prečkal na drugem mestu. Tudi v drugo vožnjo se je slovenski motokros šampion pognal zelo odločno in agresivno pripeljal v prvi ovinek ter iz njega prišel na drugem mestu. V drugem krogu se je prebil na prvo mesto in ga je nato izkušeno zadržal do konca, čeprav je bila proga na nekaterih mestih že pošteno razrita in so tekmovalci v zadnjih krogih vozili že po nevarno globokih brazdah.

Neverjetno! Zelo sem zadovoljen. Trdo sem garal za ta dosežek. Z ekipo smo vedeli, kaj moramo storiti, veliko sem treniral na takšni podlagi in to se mi je zdaj poplačalo,

je povedal Gajser, skupni zmagovalec dirke za VN Flandrije, ki ima v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pet preizkušenj pred koncem sezone na prvem mestu 48 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem.

Pancar v drugi vožnji do štirih točk

V razredu MX2 je Jan Pancar v kvalifikacijah vozil rahlo zadržano. Dosegel je namreč 23. čas. Štart prve vožnje se mu ni posrečil. saj je na prvo merilno točko pripeljal šele na 28. mestu. Nato se je zbral, našel dober ritem ter iz kroga v krog potrpežljivo čakal na priložnost za prehitevanje tekmecev. Žal se do mest, ki prinašajo točke svetovnega prvenstva, ni uspel prebiti, saj je v cilj pripeljal na 21. mestu. Drugo vožnjo je Pancar začel bolje. Na prvo merjenje časa je pripeljal na 22. mestu, se nato kmalu prebil do 18. pozicije, nato pa v petem krogu padel in izgubil približno deset sekund. A zmogel je dovolj moči in koncentracije, da se je zbral ter se uspel pripeljati med dobitnike točk svetovnega prvenstva v drugi vožnji, saj je skozi cilj prišel na 17. mestu.

Štirinajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v razredih MXGP in MX2 bo že v sredo 21. oktobra 2020. To bo VN Limburga, spet pa jo bo gostil Lommel.

REZULTATI

MXGP

1. vožnja: 1. Gautier Paulin (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jorge Prado (Špa), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Jeremy Seewer (Švi), ...

Skupno na VN Flandrije: 1. Tim Gajser (Slo): 47, 2. Gautier Paulin (Fra): 41, 3. Jorge Prado (Špa): 38, ...

Skupno v SP (13/18): 1. Tim Gajser (Slo): 488, 2. Antonio Cairoli (Ita): 440, 3. Jorge Prado (Špa): 429, 4. Jeremy Seewer (Švi): 429, 5. Romain Fevbre (Fra): 383, ...

MX2

1. vožnja:  1. Ben Watson (VB), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Maxime Renaux (Fra), ... 21. Jan Pancar (Slo), ...

2. vožnja:  1. Jago Geerts (Bel), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Roan Van De Moosdijk (Niz), ... 17. Jan Pancar (Slo), ...

Skupno na VN Flandrije:  1. Tom Vialle (Fra): 44, 2. Jago Geerts (Bel): 43, 3. Ben Watson (VB): 41, ... 21. Jan Pancar (Slo) 4 točke, ...

Skupno v SP (13/18): 1. Tom Vialle (Fra): 569, 2. Jago Geerts (Bel): 516, 3. Maxime Renaux (Fra): 407, 4. Jed Beaton (Avs): 407, ... 21. Jan Pancar (Slo): 82 točk, ...

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji