Zadnji skupni trening reprezentanca opravila v Lembergu

Slovenska mladinska reprezentanca v motokrosu je še zadnjič skupaj trenirala pred odhodom na svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo konec prihodnjega tedna v Grčiji.


Mladinska reprezentanca Slovenije v motokrosu pod vodstvom selektorja Aleša Zajca se je tokrat zbrala na progi v Lembergu, kjer se sicer na izzive dirk svetovnega prvenstva pripravlja Tim Gajser. Svetovni prvak je z veseljem sodeloval na treningu mladih slovenskih motokros upov ter na svoji progi nudil maksimalno gostoljubje reprezentantom, ki bodo Slovenijo zastopali v Megalopolisu.

Tim je z nami sproščeno poklepetal in vsakemu stisnil roko. Bilo je nepozabno trenirati s svetovnim prvakom. Prav vsakemu pa je slika s Timom posebna nagrada za ta čudovit dan,

je povedal selektor, ki je preverjal formo in pripravljenost šesterice fantov. Tai Vidovič, Val Slavec in Luka Jurič bodo slovenske barve branili v razredu motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov, Žan Oven in Miha Vrh bosta vozila v razredu s prostornino motorjev do 85 kubičnih centimetrov, Tilen Demšič pa bo tekmoval s slovenskimi barvami na motorju in kombinezonu v najmočnejši kategoriji na dirki, in sicer v razredu s prostornino motorjev do 125 kubičnih centimetrov.

Od leve: Demšič, Oven, Vrh, Jurič, Slavec, Vidovič in selektor Zajec.

Fantje so zdravi in polni pričakovanj. Slavec in Vidovič sta po videnem v zelo dobri formi, zato lahko od njiju pričakujemo dober rezultat. Jurič pa napreduje iz treninga v trening in je zelo motiviran, da popravi svoje čase. Oven in Vrh sta naša najbolje pripravljena tekmovalca v razredu do 85 ccm in od njiju največ pričakujem. V razredu do 125 ccm imamo le Demšiča, ki je prav tako v dobri formi. Ima veliko volje, da pokaže, kako trdo delo je opravil v zimskih mesecih, ko se je zavzeto pripravljal na Sardiniji,

je optimističen selektor Zajec, ki se je toplo zahvalil tudi Timu Gajserju za njegov nesebičen doprinos pri zadnjem treningu, četudi ima branilec naslova svetovnega prvaka razreda MXGP zelo zgoščen in naporen urnik, a si je kljub temu vzel čas, da je s fanti treniral ter nanje prenesel del svoje energije in vzgleda, kako trdo in neizprosno je potrebno trenirati, da dosegaš vrhunske rezultate.

Tim Gajser je gostil fante na svoji progi v Lembergu in je tudi sam opravil trening.

Zajec ni pozabil omeniti ter se zahvaliti za pomoč niti vztrajnim staršem fantov, ki so prav tako pomemben del tega reprezentančnega projekta, za katerega na AMZS zavzeto skrbi Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport, zahvalil pa se je tudi vsem sponzorjem.

Vsem reprezentantom bo verjetno še dolgo v spominu ostal trening s svetovnim prvakom Timom Gajserjem.

Svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu bo potekalo od 31. julija do 1. avgusta 2021 v Megalopolisu v Grčiji v razredih z motorji s prostornino do 65 ccm, 85 ccm in 125 ccm, na njem pa bodo sodelovali vozniki iz 23 držav.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosMiha VrhTilen DemšičŽan OvenLuka Mežanmladinsko svetovno prvenstvoAleš Zajecsvetovni prvaklicencaMX65MX85MX125Val SlavecTai VidovičLuka Juričreprezentanca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

48

Priljubljenost članka

48

Shrani

Delite s prijatelji