V drugo v Lublinu Žagar v ozadju

Šesta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu je bila znova v Lublinu. Slovenijo je na njej z licenco AMZS predstavljal Matej Žagar.


Lublin je še drugič v roku štiriindvajsetih ur gostil najboljše voznike speedwaya na svetu, med katerimi je bil z licenco AMZS tudi Matej Žagar. Prvič smo ga videli na progi mestnega stadiona v tretji vožnji. Na glavi je imel modro čelado, z B štartne pozicije pa je v prvi ovinek pridrvel tretji, to mesto pa mu je pripadlo tudi, ko je prevozil ciljno črto. Slovenski as se je drugič na stezo podal v sedmi vožnji. Tokrat je imel štartno pozicijo A, zamenjal pa je tudi motor. Skrajno notranji položaj z rdečo čelado na glavi na tej progi ni najbolj optimalen. Žagar se je znova boril po najboljših močeh, a vnovič je ciljno črto prečkal na tretjem mestu.

Odločala dvajseta vožnja

Tretjič se je slovenski voznik na progi znašel v deveti vožnji. Imel je štartno pozicijo D in rumeno čelado na glavi, odpeljal pa je zelo dobro in v cilj pripeljal na drugem mestu. S skupno štirimi točkami iz treh voženj je ohranil možnost za preboj v polfinale. V štirinajsti vožnji je bil Žagar četrtič na progi. Znova se je v boj za točke pognal s štartnega mesta D, ki je veljalo v Lublinu za najbolj zaželeno, a tega žal ni izkoristil. Tekmeci so bili zanj preprosto prehitri in v cilj je pripeljal na četrtem mestu. Vseeno je imel še vedno možnost, da se prebije med osmerico. Peti Žagarjev nastop je bil v dvajseti vožnji. Z belo čelado na glavi oziroma s C štartne pozicije je za preboj v polfinale potreboval zmago. Štartal žal ni najbolje, a se je nato prebil do tretjega mesta, višje pa nato ni šlo in to je pomenilo konec tekmovanje za našega speedway asa. Osvojil je 14. mesto, v skupni seštevek točkovanja za svetovno prvenstvo pa je dodal tri nove točke in jih ima zdaj 27, kar pomeni, da zaseda 14. mesto. Preizkušnjo na mestnem stadionu v Lublinu je sicer dobil Artem Laguta, ki v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo le točko zaostaja za Bartoszom Zmarzlikom, tokrat drugim na dirki.

Sedma dirka svetovnega prvenstva v speedwayu bo 14. avgusta 2021 na dirkališču Skrotfrag Arena v Malilli na Švedskem.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke (Lublin II): 1. Artem Laguta (Rus) 20, 2. Bartosz Zmarzlik (Pol) 18, 3. Dominik Kubera (Pol) 16, 4. Fredrik Lindgren (Šve) 14, ... 14. Matej Žagar (Slo) 3, ...

Skupno (6/11): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 101, 2. Artem Laguta (Rus) 100, 3. Fredrik Lindgren (Šve) 80, ... 14. Matej Žagar (Slo) 27 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji