Malilla Žagarju prinesla trinajsto mesto

Švedska Malilla je bila prizorišče sedme dirke sezone za točke svetovnega prvenstva v speedwayu. Z licenco AMZS je vozil tudi Matej Žagar.


Malilla je gostila najboljše voznike speedwaya na sedmi dirki sezone, ki je štela za točke svetovnega prvenstva. Slovenske barve je z licenco AMZS zastopal Matej Žagar. Zaradi močnega dežja so organizatorji prestavili štart za pol ure, nato pa je vse steklo po programu, ki so si ga začrtali. Najboljši slovenski voznik med svetovno speedway srenjo je bil prvič na progi v tretji vožnji. Imel je C štartno pozicijo in z belo čelado na glavi je v prvi ovinek pripeljal zelo dobro, a je iz njega nato prišel na četrtem mestu, ki ga nato ni več mogel popraviti. Drugič smo Žagarja na dobro pripravljeni stezi v Skrotfrag Areni videli v peti vožnji. Tokrat je imel na glavi rumeno čelado, kar je pomenilo skrajno zunanjo štartno pozicijo D. Vnovič je izjemno odločno začel, vendar ga je drobna napaka pri izhodu iz prvega ovinka potisnila na četrto mesto. Žal pa je nato sredi tretjega kroga odstopil in po dveh vožnjah je bil še brez točke. Tretjič se je na progo slovenski speedway as podal v enajsti vožnji. Tokrat je imel B štartno pozicijo, zamenjal pa je motor. Z modro čelado z drugega notranjega položaja ni začel dobro in tega ni zmogel več popraviti, saj so mu tekmeci ušli in bili prehitri zanj. Še tretjič v večeru je tako ostal praznih rok, saj je v cilj pripeljal na četrtem mestu.

Še ena menjava motorja

Četrtič se je Žagar pojavil na štartu v šestnajsti vožnji, tokrat še s tretjim motorjem. Imel je povsem notranjo štartno pozicijo A. Začel je perfektno in iz prvega ovinka pripeljal prvi. Menjava motorja se je izplačala, saj je tokrat demonstriral, česa je sposoben ter je prepričljivo zmagal. To mu je še vedno puščalo priložnost za mesto v polfinalu, za kar bi potreboval še eno zmago. V osemnajsti vožnji je Žagar spet stal na štartni poziciji A in z motorjem, s katerim je nazadnje zmagal, se je s tekmeci v dirko podal silovito. Iz prvega ovinka je pripeljal tretji, česar nato ni več mogel popraviti. Dirko v Malilli je končal na 13. mestu ter prišel do štirih novih točk v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo, v katerem pa se nahaja na 14. mestu. Zmago na Švedskem si je sicer privozil Bartosz Zmarzlik, ki pa ima v skupni razvrstitvi samo tri točke prednosti pred tokrat drugouvrščenim Artemom Laguto.

Osma dirka svetovnega prvenstva v speedwayu (od skupno enajstih) bo v soboto 28. avgusta 2021. To bo preizkušnja na stadionu Anatolij Stepanov v Toljatiju v Rusiji.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke v Malilli: 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 20, 2. Artem Laguta (Rus) 18, 3. Fredrik Lindgren (Šve) 16, 4. Jason Doyle (Avs) ... 13. Matej Žagar (Slo) 4, ...

Skupno (7/11): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 121, 2. Artem Laguta (Rus) 118, 3. Fredrik Lindgren (Šve) 96, ... 14. Matej Žagar (Slo) 31 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji