Škorja in Grmek vozila v Pardubicah

Češke Pardubice so gostile polfinalno dirko ekipnega evropskega prvenstva za voznike do 23 let. Z licencama AMZS sta vozila Nick Škorja in Anže Grmek.

Škorja in Grmek sta v Pardubicah dobro vozila. (Foto/Jiri Klindera)
Škorja in Grmek sta v Pardubicah dobro vozila. (Foto/Jiri Klindera)

Vroče Pardubice so gostile polfinalno dirko evropskega prvenstva za reprezentance do 23 let. Slovenija je moči združila z Avstrijci in Slovaki. Slovenske barve sta z licencama AMZS zastopala Nick Škorja in Anže Grmek, avstrijske Sebastian Kössler in slovaške Jakub Valkovič. Žal je zaradi poškodbe kolena (počena pogačica pri padcu s kolesa) odpadel Miran Praznik, ki je bil prav tako predviden, da bo vozil na tem tekmovanju. Slovenca sta v združeni ekipi vozila najbolje in sta od v skupno malho prispevala kar 16 od sicer osvojenih 17 točk. Škorja jih je osvojil 9, Grmek 7, eno pa je privozil Valkovič.

Grmek v pogovoru s trenerjem Kalinom. (Foto/Jiri Klindera)

V ostri konkurenci Poljakov, Švedov in Čehov združena ekipa, v kateri sta vozila Škorja in Grmek, ni imela možnosti za preboj v finale. Vanj se je prebila Poljska, ki je zbrala kar 56 točk. Švedska je bila druga s 27 točkami, tretji Čehi so jih nabrali 20, združena ekipa Slovenije, Avstrije in Slovaške pa je pristala na četrtem mestu. Finale bo 29. avgusta 2021 v Daugavapilsu, za evropski naslov pa se bodo borili Danska, Nemčija Švedska in gostiteljica Latvija.

Rezultati dirke evropskega prvenstva v Pardubicah.

Ključne besede


AMZSNick Škorjaspeedwayevropsko prvenstvoAnže GrmeklicencaMiran PraznikEP do 23 let

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji