V Toljatiju še ena priložnost za Žagarja

V soboto 28. avgusta 2021 bo v Toljatiju na sporedu osma dirka sezone za točke svetovnega prvenstva v speedwayu. Z licenco AMZS bo Slovenijo zastopal Matej Žagar.


Za nami je sedem dirk svetovnega prvenstva v speedwayu, po katerih Matej Žagar v skupnem seštevku zaseda 14. mesto. Ker se letos ni udeležil Grand Prix kvalifikacij, na katerih si je v prejšnjih dveh sezonah zagotovil vstopnico med svetovno speedway elito, je njegovo upanje, da bo tudi prihodnje v njej, le uvrstitev med prvo šesterico, ki si avtomatsko zagotovi nastope v naslednji sezoni. A šesto mesto je za slovenskega speedway asa kar precej oddaljeno. Trenutno ga zaseda Tai Woffinden. Britanec ima 73 točk oziroma kar 42 več od Žagarja, ki mu v tej sezoni nikakor ne uspe sestaviti serije dobrih voženj na posameznih dirkah. Na zadnji v Malilli je šele po dveh menjavah motorja našel ustrezne nastavitve za progo, na kateri je pričakoval bistveno več od skupnega 13. mesta. Tudi v Toljatiju na stadionu Anatolija Stepanova bodo ključnega pomena dobre nastavitve motorja, ki nato omogočajo dober štart oziroma razvijejo primerno hitrost na ravninah, kjer bo potrebno v boju s tekmeci iskati idealno linijo v prihajajoči ovinek. Žagar je brez dvoma sposoben več od tega kar pripoveduje pogled na trenutno razpredelnico svetovnega prvenstva. V poljskem prvenstvu je nazadnje pred dobrim tednom dni za Zielono Goro v Vroclavu iztržil točko, ob porazu pa z nekoč slovitim klubom izpadel iz elitne Ekstralige, kar verjetno pomeni, da se mu obeta nova menjava dirkaškega okolja. Zelo zanimivo bo tudi v boju za sam vrh in naslov svetovnega prvaka, v katerem sta Bartosz Zmarzlik in Artem Laguta. Štiri dirke pred koncem ni še nič odločenega, saj je razlika med Poljakom in ruskim voznikom le tri točke, kar pomeni, da se obeta nov ogorčen boj za najboljša mesta, v katerega se bo seveda želel vključiti še kakšen voznik iz ozadja.

Dirka na stadionu Anatolija Stepanova v Toljatiju bo v soboto 28. avgusta 2021. Prva vožnja se bo začela točno ob 19. uri in 4 minute po lokalnem času, po našem pa dve uri prej, torej ob 17. uri in 4 minute.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji