Žagar tudi v Toljatiju brez polfinala

V ruskem Toljatiju je bila danes osma dirka sezone za točke svetovnega prvenstva v speedwayu, na kateri je AMZS in Slovenijo zastopal Matej Žagar. Osvojil je 12. mesto.


Edinemu slovenskemu predstavniku med speedway elito Mateju Žagarju, članu AMTK Ljubljana, tudi na dirki za Veliko nagrado Rusije ni uspelo doseči vidnejše uvrstitve in zbrati prepotrebnih točk, ki bi mu še prinašale možnost, da na zadnjih treh dirkah letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu napreduje v skupnem seštevku.

Žagar dobro začel, nato pa se mu je ustavilo

V svojih prvih dveh nocojšnjih nastopih – v četrti in sedmi vožnji, je sicer ciljno črto obakrat prečkal na drugem mestu. V naslednjih treh vožnjah pa je bil zgolj četrti in tako je večer na stadionu Anatolija Stepanova zaključil brez polfinala, in sicer na 12. mestu, kar mu je prineslo pet točk. Pred zadnjimi tremi preizkušnjami najboljših speedwayistov sveta v tem letu tako upanja za Žagarja, da se uvrsti med šesterico, ki si avtomatsko zagotovi nastop v naslednji sezoni, praktično ni več – za šestim mestom, ki ga po osmih dirkah zaseda Britanec Tai Woffinden, na 14. mestu zaostaja kar 46 točk.

Boj za naslov prvaka bo še zelo napet

Domači navijači v Toljatiju so lahko navdušeno spremljali finale, saj sta v njem nastopila kar dva njihova ljubljenca – Artem Laguta in Emil Sajfutdinov. Popoln ruski večer sta sicer preprečila branilec naslova svetovnega prvaka Poljak Bartosz Zmarzlik in Danec Anders Thomsen, ki sta bila drugi oziroma tretji, medtem ko se je zmage veselil Laguta. Zmarzlik ima po osmih dirkah v skupnem seštevku 139 točk, le eno več od Lagute. Tretji je Šved Fredrik Lindgren s 108 točkami. Vsekakor se na dirki na Danskem in nato še zadnjih dveh na Poljskem obeta napet boj za naslov najboljšega voznika speedwaya v letu 2021. 

Deveta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu (od skupno enajstih) bo v soboto 11. septembra 2021 v danskem Vojensu.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke v Toljatiju: 1. Artem Laguta (Rus) 20, 2. Bartosz Zmarzlik (Pol) 18, 3. Anders Thomsen (Dan) 16, Emil Sajfutdinov (Rus) 14, … 12. Matej Žagar (Slo) 5,

Skupno (8/11): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 139, 2. Artem Laguta (Rus) 138, 3. Fredrik Lindgren (Šve) 108, ... 14. Matej Žagar (Slo) 36 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji