Slovenci na Six Days Enduro 2021 Slovenci zadržali torkove pozicije

Slovenski članska in veteranska reprezentanca sta zaključili tretji dan izjemno zahtevnega tekmovanja Six Days Enduro 2021.


Tretji tekmovalni dan tekmovanja Six Days Enduro 2021 se za slovensko člansko reprezentanco v postavi Miha Špindler, Luka Kutnar, Vasja Kutin in Toni Mulec ni skoraj nič spremenilo. Fantje še vedno vozijo zelo zbrano in konstantno ter se držijo na skupno 16. mestu. Vnovič so bili na motorjih preživeli več kot 7 ur in spet so imeli šest zelo težkih specialnih etap. Z vsemi so se zelo dobro spopadli, četudi zdaj že bistveno bolj čutijo utrujenost, svoje pa je dodal tudi teren. Specialne preizkušnje namreč že tretji dan zapored potekajo na istih progah, le zaporedje voženj je drugačno, kar pomeni, da so posamezni odseki močno razriti in razkopani ter polni lukenj.

Luka Kutnar na eni od servisnih točk.

Veliko napora jemljejo tudi transferji med etapami, med katerimi je sila malo časa za počitek ali kratek predah. Zato je bilo danes malce več pobiranj motorjev s tal, a so jo vozniki in motorji odnesli brez omembe vrednih poškodb.

Miha Špindler med kratkim predahom pred naslednjo specialno etapo.

Veterani vozijo z glavo

Veterani, ki slovenske barve branijo v postavi Tomaž Podvratnik, Gregor Robek, Jaka Seles, so imel danes eno specialno preizkušnjo manj od članov in so jih vozili pet. V skupnem seštevku so zdrsnili na 36. mesto, a razlike med moštvi so majhne. Vozijo premišljeno in ne pretiravajo, saj se zavedajo, da bi jih lahko kakšen hujši padec pošteno oddaljil od cilja oziroma bi jih po lestvici postisnil daleč nazaj med 163 ekipami, ki so še v tej konkurenci. Ker je bilo zelo vroče, termometer je kazal 29 stopinj Celzija, so bili nekateri po koncu pošteno izmučeni. Ob prahu, ki se dviga ob progah, pa trpijo tudi filtri, ki jih tekmovalci menjajo tudi po dvakrat dnevno.

Prah se zažira v vse pore motorjev in voznikov, kar je občutil tudi Toni Mulec.

Za zdaj sem zelo zadovoljen, kako fantje funkcionirajo in si želim, da bi tako ostalo do konca tekmovanja. Pozitivno se odzivamo na drobne pripetljaje, ki so sestavni del moto športa, zelo dobro pa nam služijo tudi motorji,

je po tretjem dnevu na kratko strnil misli pred nočnim počitkom Stane Lunar, ki je vodja reprezentance Slovenije na tem tekmovanju. 

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaStane LunarVasja Kutinveterani

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji