Slovenski reprezentanti ostali brez Vasje Kutina

Četrti dan tekmovanja Six Days Enduro 2021 je slovenska članska vrsta ostala brez diskvalificiranega Vasje Kutina, veterani pa nadaljujejo v polni postavi.

Utrujeni Toni Mulec med enim od postankov na servisnih točkah.
Utrujeni Toni Mulec med enim od postankov na servisnih točkah.

Eno najzahtevnejših vzdržljivostnih tekmovanj na motociklih Six Days Enduro 2021 se je prevesilo v drugo polovico. Četrti dan preizkušnje, ki poteka po Lombardij in Piemontu, je bil za slovenska člansko vrsto zelo stresen, saj je podporna ekipa lahko oskrbela le tri od sicer skupno petih servisnih točk. Zato sta imela Luka Kutnar in Toni Mulec nekaj težav na eni od njih, kjer ni bilo slovenske servisne pomoči, a sta se znašla oziroma so jima na pomoč prijazno priskočili Avstrijci. Za nameček pa je bil diskvalificiran še Vasja Kutin.

Eden od usmerjevalcev na razpotjih me je poslal v napačno smer, predvidevam, da nenamerno. Zato sem zgrešil časovno kontrolo. K sreči to ne vpliva na rezultat ekipe, saj od četverice en lahko odstopi,

je povedal Kutin, ki je bil sicer zadovoljen s svojimi vožnjami.

Na specialih sem dosegal čase nad pričakovanji. Telo in motor sta delovala usklajeno vseh 900 km, ki sem jih prevozil na tej preizkušnji. Se pač zgodi, kar se je, in zdaj bom stiskal pesti za fante ter jim skušal na servisnih točkah pomagati, kolikor bom le lahko,

je še dodal nesrečni diskvalificirani slovenski voznik. To zdaj pomeni, da si Kutnar, Mulec in Miha Špindler zadnja dva dneva ne smejo privoščiti zapletov, saj se za končno uvrstitev upoštevajo trije dirkači posamezne reprezentance, ki morajo pripeljati v cilj v soboto, ko se tekmovanje konča, da se moštveni rezultat tudi upošteva.

Miha Špindler na kontrolni točki.

Dan je bil sicer znova zelo vroč in vnovič je bil prah sila neprijeten. Zažira se povsod, najbolj pa so zaradi tega obremenjene zavorne ploščice. Na deloma novi trasi je Slovenija med reprezentancami ohranila 16. mesto. Veterani v sestavi Tomaž Podvratnik, Gregor Robek, Jaka Seles se prav tako držijo zelo dobro in so trenutno na 35. mestu med 163 ekipami.

Presenečajo me, saj vozijo zelo pametno in z glavo. Hočejo priti do cilja, zato se ne zaletavajo na polno, kot nekateri drugi, ampak imajo prilagojeno hitrost, ki jih konstantno vodi iz ene v drugo specialno etapo. Ne pretiravajo in to me zelo veseli, enako kot dejstvo, da delujemo usklajeno v danih možnostih, saj nas je preprosto premalo za tako zahtevno tekmovanje, kar smo danes še posebej občutili. A fantje so se znašli in vse probleme premagali, radosti pa me tudi dirkaško vzdušje, saj še vedno vsi pogledujejo na čase, minute in sekunde ter računajo, kje bi lahko morda kaj pridobili,

je povedal Stane Lunar, vodja reprezentance, ki se nadeja, da bo peti dan malce lažji in da bodo motorji še naprej delovali brezhibno kot do sedaj.

Luka Kutnar med drvi proti koncu specialne etape in za seboj dviga prah.

Ključne besede


AMZSLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaStane LunarVasja Kutinveterani

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji