Odstop Mulca in konec za Slovence med članskimi reprezentancami

Peti dan dan tekmovanja Six Days Enduro 2021 je slovenska članska vrsta žal odstopila.

Mulcu jo je pošteno zagodla tehnična okvara.
Mulcu jo je pošteno zagodla tehnična okvara.

Predzadnji dan preizkušnje Six Day Enduro 2021 je slovenski članski reprezentanci žal prinesel konec tekmovanja. Po Vasji Kutinu, ki je v četrtek zgrešil časovno kontrolo, je v petkovi tretji specialni etapi brez uvrstitve ostal še Toni Mulec, ki mu jo je zagodla tehnična okvara motorja. To so prizadevni spremljevalci sicer pravočasno odpravili, vendar nato slovenski voznik tudi zaradi malomarnosti organizatorja ni prišel skozi cilj (strgan trak na progi je bil zavajajoč). Mulec se je namreč odpeljal naprej na kontrolno točko in ker ni zaključil tretje specialne etape oziroma ni pripeljal skozi cilj,  je bil zato žal diskvalificiran. To pomeni, da sta Luka Kutnar in Miha Špindler ostala sama in ker je pogoj za končno razvrstitev reprezentance trojica v cilju na zadnji dan dirke, slovenska vrsta dirke žal ne bo dokončala. Vseeno bosta Kutnar in Špindler še vozila, a njuna dosežka bosta štela zgolj v posamični konkurenci.

Utrujenost je vidna in popuščanje zbranosti je lahko zelo nevarno.

Ostajajo pa še naprej v igri za prihod v cilj veterani Slovenije. Tomaž Podvratnik, Gregor Robek in Jaka Seles so petkov dan na motorju znova preživeli zelo premišljeno. Četudi so vsi kar pošteno zdelani od celotedenskega dirkanja, pa so se uspeli še malce povzpeti po lestvici in zdaj zasedajo 33. mesto med 163 ekipami. Sobotni zadnji dan bo malce lažji, saj je predvidena le zahtevna vožnja po motokros progi, ki pa ima prav tako svoje pasti in nevarne odseke, zato bo potrebno do konca ostati zbran ter odpeljati brez večjih napak.

Oblaki prahu voznikom pošteno otežujejo vožnje.

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaStane LunarVasja Kutinveterani

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji