Enduro veterani Slovenije zadovoljni v cilju

Končalo se je eno najzahtevnejših vzdržljivostnih motociklističnih tekmovanj Six Days Enduro 2021. Veteransko moštvo Slovenije je zasedlo 35. mesto.

Tomaž Podvratnik, Gregor Robek in Jaka Seles s priznanji po prihodu v cilj.
Tomaž Podvratnik, Gregor Robek in Jaka Seles s priznanji po prihodu v cilj.

Slovensko zastopstvo na večdnevni preizkušnji Six Days Enduro 2021 je sklenilo vožnje. Zadnji dan je bil na sporedu t.i. "cross test" oziroma vožnja po zahtevni motokros progi, ki pa je bila tekoča in dobro pripravljena ter se ni prašila.Ker sta prejšnja dva dneva Vasja Kutin in Toni Mulec doživela diskvalifikaciji, članska reprezentanca žal tekmovanja ni končala. V posamezni konkurenci sta sobotno preizkušnjo opravila le Luka Kutnar in Miha Špindler. Oba sta jo odpeljala dobro in v skupnem seštevku posamezniko je Kutnar zasedel 52. mesto, Špindlerju pa je pripadlo 97. mesto med skupno 144 udeleženci.

Motokros proga je bila dobro pripravljena in tekoča.

Veteranska zasedba Slovenije v postavi Tomaž Podvratnik, Gregor Robek in Jaka Seles pa je uspešno opravila tudi z zadnjim dnem zelo izčrpljujočega tekmovanja. Na koncu je zasedla 35. mesto med 163 ekipami.

Vsi smo zelo zadovoljni. Počutje je bilo vseskozi dobro, vsi so se zgledno borili po svojih močeh, tudi kondicijsko so bili dobro pripravljeni na napore. Ostaja le grenak priokus zaradi petkove smole s tehniko, ki nas je stala  lepe končne uvrstitve med člani,

je po koncu tekmovanja misli na kratko strnil Stane Lunar, sicer vodja reprezentance. Dodal je še, da se domov vsi vračajo sicer utrujeni, a tudi z dragocenimi izkušnjami, ki jih bodo skušali uporabiti že naslednje leto. Dejstvo je, da je tekmovanje od leta 2015, ko je Slovenija prvič sodelovala, močno napredovalo v vseh pogledih in zdaj vsi vedo, kaj jih čaka prihodnjič.

Zadnji dan se je zbralo tudi zelo veliko gledalcev, ki so z zanimanjem spremljali vožnje dirkačev na motokros progi.

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaStane LunarVasja Kutin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji