Motokrosisti tokrat na Sardiniji

V nedeljo 19. septembra 2021 bo na Sardiniji na sporedu deseta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu.


Karavana motokrosistov, ki se borijo za točke svetovnega prvenstva, bo konec tedna na Sardiniji. Po polovici sezone je v razredu MXGP na vrhu skupne razvrstitve aktualni branilec naslova Tim Gajser. Slovenski as je avgusta na peščeni progi v Kegumsu, ki je podobna tisti v Riola Sardu, zmagal, zato najbrž zelo dobro ve, kaj ga čaka. Drugouvrščeni Romain Fevbre v skupnem seštevku za Gajserjem zaostaja 28 točk, Antonio Cairoli še eno več, tudi preostali tekmeci pa bodo zagotovo vnovič napadali na vso moč. Predvsem Jeffrey Herlings, ki se je po sanirani poškodbi lopatice med svetovno motokros elito vrnil sila motiviran, utegne biti izjemno nevaren. Dobil je obe dirki v Turčiji in zanesljivo bo skušal tudi na progi v Riola Sardu priti na vrh zmagovalnih stopničk.

Prva vožnja VN Sardinije v razredu MXGP v Riola Sardu bo v nedeljo 5. septembra 2021 ob 13.15 uri, druga pa ob 16.10 uri.

Pancar na pot z lepo popotnico iz Mačkovcev

Na otoku v Sredozemskem morju bo slovenske barve v razredu MX2 branil Jan Pancar, ki je v soboto suvereno odpeljal dirko državnega prvenstva v Mačkovcih. Dobil je obe vožnji in potrdil, da je v dobri formi.

Pancar med dirko v Mačkovcih.

Zadovoljen sem. Opravil sem dober trening. Dvakrat sem zmaga. Proga je bila kar hitra, ampak v drugi vožnji so se ponekod naredile "špure", tako da je bil to super trening,

je po dirki v Prekmurju kratko in jedrnato povedal Pancar, ki sicer progo v Riola Sardu na Sardiniji dobro pozna, saj je na njej v preteklosti nekajkrat že vozil, zato zanj ni neznanka. Vsekakor pa bo moral za boljše končne rezultate popraviti štarte. Ti mu do sedaj po večini niso šli v prid. Veliko voženj v prvi polovici sezone bi lahko prišel v cilj bistveno višje, če se mu po štartih ne bi bilo potrebno ubadati s tekmeci pred seboj. Konkurenca je ostra in neizprosna, zato lahko že drobna napaka pomeni izgubo kar nekaj mest v končni razvrstitvi v posamezni vožnji.

Prva vožnja VN Sardinije v razredu MX2 v Riola Sardu bo v nedeljo 5. septembra 2021 ob 11.15 uri, druga pa ob 15.10 uri.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji