Tim Gajser s točko zaostanka na dirko v Nemčijo

V nedeljo 3. oktobra 2021 bo v Teutschenthal na sporedu enajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu.


Po Pokalu narodov v motokrosu, na katerem je sodelovala tudi Slovenija in osvojila 24. mesto, se pozornost motošportne javnosti znova vrača na dirke svetovnega prvanstva v motokrosu. V Teutschenthalu v Nemčiji se bodo namreč vozniki enajstič v sezoni merili za točke, na dirki pa bomo imeli tokrat kar tri predstavnike AMZS. Slovenijo bodo namreč zastopali Tim Gajser v kategoriji MXGP, Jan Pancar v razredu MX2, vozil pa bo tudi mladi Jaka Peklaj, ki se bo preizkusil na dirki evropskega prvenstva motorjev s prostornino do 125 kubičnih centimetrov.

Poškodba še ni povsem sanirana

Tim Gajser se v Nemčijo odpravlja s še ne povsem zaceljeno poškodbo ključnice. Na zadnji dirki na Sardiniji je stisnil zobe in iz dveh voženj kljub bolečina iztržil 15 točk. Vseeno je ostal brez rdeče številke vodilnega v skupnem seštevku, ki bo tokrat na 1540 metrov dolgi progi na motorju Jeffreya Herlingsa. Gajser se zelo dobro zaveda, da ga čaka nova zahtevna in težka preizkušnja. Počuti se dobro in poškodbo pa bo tudi tokrat skušal odmisliti. Znova bodo sila pomembni štarti, v katerih se bo moral izogniti zapletom s tekmeci v prvem ovinku, kar ga je drago stalo v prvi vožnji na dirki v Riola Sardu. Za čim boljši izbor štartnega položaja pa bodo verjetno izjemnega pomena že kvalifikacije. Vsekakor je Gajser dovolj mentalno močan in osredotočen, da bo znal odmisliti probleme s poškodbo ter se povsem posvetiti motorju, tekmecem in progi.

Tim Gajser je dirko na Sardiniji odpeljal z bolečinami zaradi poškodovane ključnice.

Prva vožnja VN Nemčije v razredu MXGP v Teutschenthalu bo v nedeljo 3. oktobra 2021 ob 13.15 uri, druga pa ob 16.10 uri.

Že v kvalifikacijah brez kalkuliranja

V razredu MX2 bo Jan Pancar zanesljivo želel popraviti bero 86 točk, s katero je trenutno v skupnem seštevku na 18. mestu. Gradi lahko predvsem na drugi vožnji iz Riola Sarda, da je dobro fizično pripravljen, pa je pokazal tudi v vseh vožnjah na minulem Pokalu narodov v motokrosu v Mantovi. Popraviti mora predvsem štarte, s katerimi je v tej sezoni zapravil že kar nekaj lepih priložnosti za odmeven končni rezultat. Tudi kvalifikacijske vožnje so eden od dejavnikov, ki vplivajo na štart oziroma štartno pozicijo, zato tokrat ne bo smel biti preveč zadržan ali preračunljiv, če bo želel doseči več kot na zadnjih preizkušnjah.

Jan Pancar je zastopal slovenske barve na Pokalu narodov v motokrosu  v Mantovi.

Prva vožnja VN Nemčije v razredu MX2 v Teutschenthalu bo v nedeljo 3. oktobra 2021 ob 11.15 uri, druga pa ob 15.10 uri.

Peklaj bo nabiral izkušnje

Na dirki evropskega prvenstva se bo v razredu EMX125 preizkusil tudi Jaka Peklaj. Mladi up slovenskega motokrosa  je imel letos veliko smole. Sredi marca si je namreč zlomil levo roko na dirki italijanskega prvenstva v Mantovi. Zato v tej sezoni do sedaj ni uspel pokazati, kako je napredoval pod budnim očesom Klemna Gerčarja. Zadnji svetovni prvak razreda MX3 trenira Peklaja, ki je član njegovega moštva 62motoport, in v mlademu motokrosistu vidi velik potencial, ki pa ga je potrebno še razviti, da bo nato pripravljen za odmevnejše dosežke tudi na mednarodnih prizoriščih. Kvalifikacije in obe vožnji Peklaja čakajo že v soboto. Imel bo kar dolg dan, saj se prosti treningi začenjajo že malce po osmi uri.

Peklaj se bo preizkusil v konkurenci drugih evropskih motokros upov v razredu EMX 125.

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarJaka Peklajsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicencaEMX125

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji