Kastelic konec meseca na svetovnem prvenstvu v kartingu

Mark Kastelic bo predstavnik Slovenije na svetovnem prvenstvu v kartingu, ki bo od 28. do 31. oktobra v Campillosu v Španiji.


Dirkališče Campillos v Španiji, ki se dobro uro vožnje z avtom nahaja severozahodno od Malage, bo konec meseca prizorišče svetovnega prvenstva v kartingu. Prvenstvo pod okriljem FIA bo izpeljano na 1580 metrov dolga stezi, ki velja za zelo zahtevno in je na njej potrebno vsak ovinek odpeljati maksimalno zbrano ter brez napak, sicer se lahko voznik hitro znajde izven proge ali na začelju kolone tekmovalcev. V razredu OK bo z licenco AMZS slovenske barve branil Mark Kastelic, ki bo imel v konkurenci voznikov iz 26 držav sveta, kolikor jih je trenutno prijavljenih na tekmovanje, težko delo, če se bo želel prebiti v finalno vožnjo. Kastelic v tej sezoni v razredu OK nastopa prvo leto, zato predvsem nabira izkušnje. Vseeno pa je z nekaterimi vožnjami na posameznih dirkah pokazal, da se lepo razvija in napreduje. Vse podrobnosti o svetovnem prvenstvu v Campillosu sicer lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSFIAkartingsvetovno prvenstvoMark KasteliclicencaOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

98

Priljubljenost članka

98

Shrani

Delite s prijatelji