V Lukovici dve preizkušnji državnega prvenstva v trialu

V soboto 28. maja in nedeljo 29. maja 2022 bodo člani AMD Lukovica pripravili dve dirki za točke državnega prvenstva v trialu. Sekcije bodo postavljene na poligonu Avto Kveder ter tudi v naravnem okolju.


Voznice in vozniki triala še niso povsem strnili vtise z uvodne preizkušnje sezone v Kočevju, a jih v soboto 28. in nedeljo 29. maja že čakata novi dve dirki, ki bosta šteli za točke državnega prvenstva Slovenije. Organizacija bo tokrat v rokah prekaljenih članov AMD Lukovica.

Priprave potekajo po načrtih. Strojna dela za grobo pripravo posameznih sekcij so pri koncu, pripravljamo pa tudi eno povsem novo sekcijo. Drugih večjih sprememb v primerjavi z lanskim letom ne bo. Seveda pa bo veliko odvisno tudi od navdiha postavljalca sekcij. Teh bo sedem, prevoziti pa jih bo potrebno štirikrat,

je povedal Tomaž Andrejka, ki bo na dirki opravljal funkcijo sekretarja vodstva dirke.

Na prvi dirki za državno prvenstvo v trialu v Kočevju je nastopilo 21 tekmovalcev in upamo, da jih bo v Lukovici še nekaj več. Veseli nas, da so se na tekmovanja vrnili odlični vozniki iz sosednje Hrvaške. Organizatorji se nadejamo, da bo vreme primerno za tekmovanje in da se bodo na prizorišče vrnili tudi gledalci,

je Tomaž Andrejka.še dodatno razkril želje prizadevnih prirediteljev. Če gre sklepati po preizkušnji v kamnolomu Mozelj v Kočevju, potem bomo najbrž tudi v Lukovici gledali ogorčen boj za najboljša mesta v posameznih kategorijah. V najtežji T1 bo tudi tokrat manjkal Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), ki se je zelo dobro odrezal na dirki svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu, v kateri je v kategoriji Junior zasedel 5. mesto. Zahtevna preizkušnja mu je pobrala ogromno moči, za bo dirki v Lukovici izpustil. To pomeni, da bo vnovič v vlogi prvega favorita Severin Sajevec (AMD Lukovica).

Severin Sajevec bo v kategoriji T1 branil prvo mesto, ki ga je osvojil v Kočevju

Napete boje lahko pričakujemo tudi v modri kategoriji T2, v kateri so si bili v Kočevju tekmovalci od 2. do 6. mesta po točkah zelo blizu. Vsekakor ne gre spregledati zelo dobre pripravljenosti Klemna Setnikarja (AMD Lukovica), približali pa so se mu Damjan Max Zorko, Kyle Milne in Borut Vipotnik (vsi AMD Lukovica). Ob prisotnosti hrvaških voznikov se za prvo mesto zopet lahko bori Vedran Kukurin (MCK Kvarner), sicer zmagovalec uvodne dirke v Kočevju v tej kategoriji.

Klemen Setnikar je v Kočevju sebi in tekmecem dokazal, da je dobro pripravljen.

Zanimiva borba nas čaka tudi v rumeni kategoriji T3, v kateri sta se na prvi tekmi za prvo mesto srdito borila hrvaški predstavnik Siniša Smolić (MCK Kvarner) in Darko Čater (AMD Lukovica). Tekmeca je na koncu ločila zgolj točka, zato se morda obeta nov napet obračun teh dveh voznikov, ki bo prav gotovo pritegnil obilo pozornosti ter dodatno poskrbel za razburljivost.

Darku Čatru je na uvodni preizkušnji sezone ena sama kazenska točka preprečila zmagoslavje v kategoriji T3.

Dva zaporedna dneva dirkanja bosta za marsikaterega tekmovalca in tekmovalko predstavljala zahteven preizkus z vidika vzdržljivosti, fizične pripravljenosti, zadostne koncentracije, zbranosti in vztrajnosti. To bo verjetno največji izziv za vse v kategorijah T4, ženske in otroci, v katerih bi morda tokrat lahko na postavljenih sekcijah videli nekaj več udeležencev, kar napoveduje zanimiv in adrenalina poln konec tedna za vse navdušence triala.

Prva vožnja je v soboto po urniku predvidena ob 13. uri, v nedeljo pa že ob 10. uri. Sobotno tekmovanje naj bi se končalo približno ob 17. uri, potem pa bo pol ure po zadnji vožnji sledila svečana razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj. V nedeljo bo razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bistveno prej, saj naj bi se tekmovanje končalo z zadnjo vožnjo okrog 14. ure. V obzir je potrebno vzeti tudi vremenske nevšečnosti ali tehnične zaplete, ki lahko tekmovanje oba dneva nepričakovano tudi nekoliko podaljšajo.

Po dirkah v Lukovici sledi po programu oziroma koledarju dirk še preizkušnja konec avgusta na Vranskem, voznice in vozniki triala pa bodo domačo sezono sklenili sredi septembra s preizkušnjo v Idriji.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji