Na radizelski progi se bodo za evropsko prvenstvo pomerili mladi upi motokrosa

AMD Orehova vas v nedeljo 12. junija 2022 organizira dirko evropskega prvenstva motokrosistov jugozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85.


Slovita radizelska proga bo v nedeljo 12. junija znova v znamenju motokrosa. Na zadnji dirki evropskega prvenstva jugozahodne cone se bodo na njej merili mladi motokrosisti, ki vozijo z motorji s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. To bo zadnja kvalifikacijska preizkušnja v tej skupini, saj po njej sledi le še finalna preizkušnja, ki bo sredi julija v Loketu na Češkem. Preizkušnjo bodo pripravili člani AMD Orehova vas.

Priprava proge poteka po načrtih in bo kmalu pripravljena za tekmovalce. Omogočala jim bo boj za nove točke evropskega prvenstva in upamo, da bo konec tedna prinesel veliko zanimivih obračunov na stezi. Nadejamo se tudi dobrega obiska navijačev, predvsem pa si želimo tekmovanje izpeljati brez poškodb,

nam je zaupal Aljoša Brdnik, ki bo ob progi v vlogi direktorja dirke. Za slovenske ljubitelje motokrosa mladih upov bo v obeh kategorijah zelo zanimivo, saj bo na dirki vozilo kar trinajst slovenskih voznikov, ki se lahko morda na domači stezi potegujejo tudi za zelo visoka mesta.

Novak blizu finalu

V kategoriji EMX65 bo največ oči uprtih v Alexa Novaka. Član AMD Brežice je na štirih dirkah v skupnem seštevku zbral 85 točk in zaseda 8. mesto. Nasmiha se mu preboj v finale, ki ga na zahtevni radizelski progi prav gotovo ne bo želel izpustiti iz rok. Nazadnje na Portugalskem je v drugi vožnji malce zaostal za pričakovanji in načrti, zato bo tokrat verjetno še dodatno motiviran, da se prebije med najboljše evropske voznike v tem razredu, ki se bodo nato julija pomerili v finalu v Loketu. Ob Novaku bodo slovenske barve z AMZS licencami branili še Tai Vidovič, Luka Jurič, Nejc Kralj, Leo Gajser in Taj Golež.

Alex Novak (397) bo na progi, ki jo pozna, zanesljivo zelo motiviran.

Vrh ima vse v svojih rokah

Miha Vrh je v razredu EMX85 prav tako zelo blizu uvrstitvi med najboljših štirideset voznikov v Evropi v tej kategoriji. V finale se jih iz štirih con (jugovzhodna, jugozahodna, severovzhodna in severozahodna) uvrsti prvih deset in Vrh trenutno zaseda prav 10. mesto, vknjižil pa je 87 točk. Izkazal se je predvsem na tretji dirki, ki je bila v Španiji, nazadnje na Portugalskem pa se mu druga vožnja, podobno kot Novaku, ni posrečila po željah. A nič ni izgubljenega. Usodo ima še vedno povsem v svojih rokah, prednost pred tekmeci pa bo tudi zanj poznavanje proge, na kateri je v preteklosti že velikokrat vozil ter dobro ve, kje so skrite morebitne pasti. Poleg Vrha bodo z licencami AMZS v tem razredu tekmovali še Teo Šukljan, Jaka Mervič, Maj Kotarc, Gal Geršak, Val Slavec in Lukas Osek.

Dirka na radizelski progi utegne privabiti tudi lepo število gledalcev in navijačev.

Prosti treningi bodo na sporedu že v soboto 11. junija dopoldan, popoldan pa nato kvalifikacijski vožnji. V nedeljo bodo prvo vožnjo v razredu EMX85 vozili ob 13.05, tekmovanje pa bodo po drugi vožnji razreda EMX65, ki je predvidena za 17.40, končali s svečano razglasitvijo rezultatov.

Ključne besede


AMZSmotokrosRadizelAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhlicencaAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji