Trije Slovenci v Loketu na finalu evropskega prvenstva

Slovenijo bodo z licencami AMZS na finalu evropskega prvenstva v motokrosu v razredih EMX65 in EMX85 zastopali Alex Novak, Tai Vidovič in Miha Vrh.

Miha Vrh bo skušal iz sebe in motorja iztisniti čim več.
Miha Vrh bo skušal iz sebe in motorja iztisniti čim več.

Češki Loket bo konec tedna povsem v znamenju motokrosa. Ob dirki svetovnega prvenstva razredov MXGP in MX2 bo namreč na progi Loketske Serpentiny potekalo tudi finale evropskega prvenstva mladih voznikov, ki tekmujejo v konkurenci motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Na zaključno dirko so se uvrstili najuspešnejši tekmovalci iz štirih con. V naši jugozahodni coni so dirke potekale v Italiji, Franciji, Španiji in na Portugalskem, zadnja pa je potekala na sloviti radizelski progi v organizaciji AMD Orehova vas.

Oglas
Oglas

Novak in Vidović upata na uspešna nastopa

V kategoriji EMX65 je po nekoliko slabšem začetku sezone formo izvrstno stopnjeval Alex Novak. Na zadnji dirki jugozahodne cone na domačem terenu v Orehovi vasi je dosegel celo skupno drugo mesto, kar je zadostovalo za končno peto mesto v skupni razvrstitvi. Po zadnji preizkušnji na radizelski progi nam je zaupal, da si želi v Loketu predvsem dobrih voženj ter uvrstitev v najboljšo petnajsterico.

Alex Novak je v zelo dobri formi, ki jo je nazadnje demonstriral na dirki državnega prvenstva Slovenije na progi v Mačkovcih.

Izkazal se je tudi Tai Vidović. Čeprav na dveh od skupno šestih dirk ni nastopil, je na koncu zasedel skupno 12. mesto. To sicer ni zadostovalo za direktno uvrstitev na finale, a na srečo je organizator prepoznal potencial mladega slovenskega tekmovalca in Vidovič je prejel povabilo za udeležbo na finalni dirki. Povedal je, da si želi v Loketu uspešno nastopiti, njegov osebni cilj pa je povezan s prvo deseterico.

Vidović bo v Loketu v razredu EMX65 vozil s povabilom organizatorja.

Oglas
Oglas

Cilj med dvajset, želja deseterica

V kategoriji EMX85 bo Slovenijo na finalu predstavljal Miha Vrh, ki si je s konstantnimi vožnjami skozi celotno sezono privozil skupno osmo mesto v jugozahodni coni. Vrh se v Loketu nadeja uvrstitve med najboljšo dvajseterico, prepričan pa je, da je z dobrim štartom sposoben tudi uvrstitve med najboljših deset, kar je tudi njegova želja. Steza v Loketu je precej podobna progam v Sloveniji, kar pomeni, da se lahko tudi zato nadejamo dobrih uvrstitev naših mladih tekmovalcev in uresničitev njihovih želja.

Miha Vrh je prepričan, da lahko z dobrim štartom poseže tudi med prvih deset v razredu EMX85.

Tekmovalni program se bo za obe kategoriji začel že v soboto, 16. julija 2022, zjutraj s prostim treningom in kvalifikacijsko vožnjo. V soboto bodo nato odvozili tudi že prvi vožnjo. Ob 14.45 bodo 12 minut in dva dodatna kroga dolgo dirko začeli tekmovalci razreda EMX65, ob 15.25 pa se bodo na progo podali še tekmovalci kategorije EMX85, ki bodo vozili 20 minut in dva dodatna kroga. Drugi vožnji se bosta odvijali v nedeljo, 17. julija 2022, dopoldne pred obema dirkama svetovnega prvenstva v razredih MXGP in MX2.

Ključne besede


AMZSmotokrosRadizelAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhlicencafinaleAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji