Tim Gajser podaljšal pogodbo s Hondo

Petkratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser bo tudi v prihodnje na dirkah svetovnega prvenstva vozil s Hondo. Pogodbo z japonskim proizvajalcem motociklov je podaljšal do konca leta 2024.


Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se je v nedeljo končala z dirko v Turčiji. Dobil jo je Tim Gajser, ki je še desetič letos stal na najvišji stopnički na zmagovalnem odru in potrdil, da je zasluženo osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Ker se je  Gajserju pogodba s Hondo iztekala, je bilo kar nekaj ugibanj in vprašanj, s kom se bo podal v novo sezono. Zdaj ugank ni več in jasno je, da bo kariero nadaljeval z japonskim proizvajalcem motorjev, s katerim je podpisal pogodbo do konca leta 2024.

Odločitev je bila lahka, saj mi Team HRC pomeni dejansko drugo družino, v kateri se odlično počutim. Vedno pravim: "Vesel voznik je hiter voznik". Zelo sem zadovoljen z vsemi pri Hondi, od tehnikov in inženirjev na Japonskem, pa do mehanikov, fizioterapevtov in drugih, ki se neumorno trudijo, da bi bili vsi čim boljši. Osvojil sem pet naslovov svetovnega prvaka s Hondo, zato se ne njenem motociklu počutim suveren in zelo udobno. Ker si vsi zelo želimo še bolj razviti in izboljšati motor, sem prepričan, da se bom tudi v letu 2023 lahko boril za šesti naslov svetovnega prvaka. Hvala vsem navijačem po svetu za podporo in veselim se že, da se bom lahko na Hondi spet srečal z njimi naslednje leto,

je povedal Gajser za Hondino spletno stran. Podpis pogodbe je zagotovo zelo lepo darilo za slovenskega motokros šampiona, ki bo jutri, 8. septembra, praznoval 26. rojstni dan. Prav tako je za enako terminsko obdobje pogodbo s Hondo podpisal tudi Ruben Fernandez, ki bo Gajserjev nov moštveni kolega v razredu MXGP.

Tim Gajser bo s Hondo v svetovnem prvenstvu vozil najmanj do konca leta 2024.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosHondasvetovni prvaklicencaTeam HRC

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji