V Lonatu vozila Bogunović in Poberaj

Druga in hkrati zadnja dirka karting tekmovanja WSK Final Cup je potekala v Lonatu, z licencama AMZS pa sta slovenske barve branila Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj.


S preizkušnjo na dirkališču South Garda v Lonatu v neposredni bližini Gardskega jezera se je končalo karting tekmovanje WSK Final Cup. Vnovič se je zelo dobro odrezal Aleksandar Bogunović, ki je tekmoval v razredu OK Junior, z licenco AMZS pa je v razredu Mini vozil tudi Oskar Poberaj.

Za konec v finalu osemnajsto mesto

Bogunović je od četrtka, 10. novembra, do nedelje, 13. novembra, vseskozi kazal konstantno formo. V kvalifikacijskih vožnjah je na progi, ki jo zelo dobro pozna, vozil zbrano in zelo osredotočen na tekmece. Pri tem so mu zelo pomagale tudi bogate izkušnje, ki jih je nabral v tej sezoni, v kateri je z nekaterimi nastopi na mednarodnih prizoriščih resnično navdušil in opozoril nase. Mladi Postojnčan se je na prostih treningih med 79 vozniki v razredu OK Junior kar malce nepričakovano držal bolj v ozadju, nato pa v predkvalifikcijskih vožnjah pokazal, česa je sposoben in je z izjemo ene vožnje vseskozi z lahkoto držal korak z najboljšimi. Mladi Postojnčan, ki je na sever Italije prišel z visoko zastavljenimi cilji, je imel v prefinalu B veliko smole, saj ga je kazen petih sekund pribitka potisnila na sedemnajsto mesto. To mu ni vzelo poguma, čeprav se je v finalno vožnjo pognal šele iz devete vrste. Zaradi gneče ter brezkompromisnih in neizprosnih tekmecev ni imel veliko priložnosti, da bi se lahko prebil v ospredje. Po sedemnajstih krogih je ciljni črto prečkal na osemnajstem mestu, s katerega se je tudi pognal v boj za čim boljši končni rezultat. V skupnem seštevku prvenstva WSK Final Cup je 14-letni član društva ABA Racing iz Prestranka tekmovanje končal s šestdesetimi točkami na desetem mestu.

Bogunović (na fotografiji desno z enim od mehanikov moštva DPK Racing) je v tej sezoni zelo napredoval in je v tem trenutku zagotovo prvo ime slovenskega kartinga.

Poberaj ostal brez finalne vožnje

V razredu Mini je slovenske barve v Lonatu branil Oskar Poberaj. Bil je eden izmed kar 123 voznikov, ki so upali na preboj v finale. Na prostih treningih je vozil izvrstno, a mu žal teh voženj ni uspelo prenesti tudi v kvalifikacijske preizkušnje. Prebil se je do prefinala B, v katerem pa je nato tekmovanje žal končal že v prvem krogu ter razblinil sanje o morebitnem presenečenju in preboju v veliki finale. Dvanajsta izvedba tekmovanja WSK Final Cup je končana, enako kot tudi karting sezona za leto 2022. Voznike zdaj čaka malce počitka, že kmalu pa sledijo priprave na novo sezono, ki se bo s prvimi dirkami pri naših zahodnih sosedih tradicionalno začela že pred koncem januarja.

Poberaj (desno) je imel tudi nekaj smole, ki ga je zaustavila v prefinalu B.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićlicencaOskar PoberajDPK RacingOKJWSK Final CupJolly Team Karting Klub

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji