Začenja se državno prvenstvo v kartingu

Prva dirka sezone v državnem prvenstvu Slovenije bo na dirkališču Azzurra v italijanskem Jesolu, štela pa bo tudi za točke CEZ (centralno evropske cone).


Pred nami je uvodna dirka državnega prvenstva Slovenije v kartingu, ki je v domeni AMZS. Prva preizkušnja bo na sporedu v nedeljo, 12. marca 2023, in sicer v Jesolu v Italiji, kjer že nekaj zadnjih let slovenske voznice in vozniki v državnem prvenstvu običajno pričenjajo z bitkami za dragocene točke skupnega seštevka državnega prvenstva. Proga Azzurra leži tik ob Jadranskem morju in se nahaja malce pred Benetkami, prireditelji dirke pa prihajajo tokrat iz Avstrije. Zato bo dirka ob slovenskem prvenstvu štela tudi za avstrijsko državno prvenstvo ter tudi 24. pokal Sportstila, hkrati pa bo potekala tudi v sklopu mednarodnega tekmovanja CEZ (centralno evropske cone). Vsled tega lahko pričakujemo polno zasedena štartna mesta ter veliko število tekmovalk in tekmovalcev, ki se bodo potegovali za točke v razredih Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, DD2/DD2 Master in KZ2.

Nova sezona, novi tekmeci

Kvalifikacije bodo na sporedu že v soboto, v nedeljo pa bo šlo potem zares za prve točke nove sezone. Na dirki bodo voznice in vozniki odpeljali tri vožnje, skupni seštevk teh voženj pa bo odločal o zmagovalcih v posameznih razredih. Proga, ki so jo sicer zgradili že leta 1962, današnjo podobo pa je nato dobila z rekonstrukcijo leta 1985, je dolga 1045 metrov in vselej zelo selektivna ter zaradi konfiguracije ne bo dopuščala niti odpuščala napak.

Letos prvič tekmujem v višjem razredu Rotax MAX Senior. Na novo sezono sem se dobro pripravil. Pričakujem napete boje na progi, ki jo kar dobro poznam in mi ustreza ter se na njej običajno dobro počutim. Zato upam na dobre rezultate v posameznih vožnjah,

je povedal pred dirko Nik Trobec, član AMD Ptuj, lani sicer državni prvak v razredu Rotax MAX Junior, ki najbrž ne bo edini, ki bo v novi sezoni spoznaval nove tekmece ob prestopu iz nižje v višjo tekmovalno kategorijo, kar bi znalo še dodatno popestriti dirko ter jo narediti zanimivejšo.

Nik Trobec v Jesolu lani, ko je vozil še v razredu Rotax MAX Junior.

Sobotne kvalifikacije se bodo začele ob 16. uri, nedeljski tekmovalni spored pa v nedeljo zjutraj okrog 9. ure. Podelitev priznanj najboljšim je predvidena ob 16.30. Podrobnosti o izvedbi dirke lahko najdete v pravilniku na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSItalijakartingdržavno prvenstvoCEZJesolodržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji