Speedwayisti se niso prebili na Grand Prix Challenge

Trije slovenski vozniki z licencami AMZS so se potegovali za mesta, ki bi jim odprla pot na Grand Prix Challenge tekmovanje. Matic Ivačič in Denis Štojs sta vozila v Lonigu, v Žarnovici pa je tekmoval Nick Škorja.

Nick Škorja v eni od voženj.
Nick Škorja v eni od voženj.

Proga na stadionu Santa Marina v Lonigu v Italiji je gostila kvalifikacijsko dirko za mesta, ki vodijo na Grand Prix Challenge dirko, na kateri se bodo lovila mesta za nastop s seriji Speedway Grand Prix v letu 2024. Slovenijo sta z licencama AMZS zastopala Matic Ivačič in Denis Štojs, ki pa se nista uspela prebiti do mest, ki bi jima omogočila borbo za preboj med svetovno speedway elito v prihodnjem letu. Ivačič je po petih vožnjah osvojil 6 točk in zasedel končno 10. mesto, Štojs pa je vknjižil 2 točki in je pristal na 16. mestu.

Matic Ivačič (na fotografiji) in Denis Štojs se nista uspela prebiti na dirko Grand Prix Challenge 2024.

Škorja deveti

Na kvalifikacijski dirki v Žarnovici na Slovaškem pa se je skušal na dirko Grand Prix Challenge 2024, ki bo v Gislavedu na Švedskem 19. avgusta 2023, pa je vozil Nick Škorja. V ostri mednarodni konkurenci se je boril po najboljših močeh in zbral 7 točk, kar je zadostovalo za končno 9. mesto, kar je bilo premalo, da bi se prebil na zaključno dirko. Ob preizkušnjah v Lonigu in Žarnovici sta na sporedu še dirki v Debrecenu na Madžarskem in Abensbergu v Nemčiji. Z vsake od štirih kvalifikcacijskih dirk pa na Švedsko vodijo samo prva štiri mesta.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayDenis Štojslicencagrand prix challenge

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji