Motokrosisti četrtič letos za točke odprtega državnega prvenstva Slovenije

Četrto dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bodo v soboto, 24. junija 2023, na progi v Mačkovcih pripravili člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota.

Na progi v Mačkovcih je tradicionalno vselej veliko voznikov in tudi gledalcev.
Na progi v Mačkovcih je tradicionalno vselej veliko voznikov in tudi gledalcev.

V soboto na motokros progi v Mačkovcih znova spet sila živahno, saj bo na sporedu četrta dirka sezone odprtega državnega prvenstva Slovenije. Pripravljajo jo prizadevni člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota, ki se nadejajo lepega vremena, številne udeležbe dirkačev in tudi dobrega obiska gledalcev. Več kot petdeset let izkušenj priprav dirk najvišjega državnega ranga so zanesljivo zagotovilo, da bo karavana slovenskih motokrosistov na 1.380 metrov dolgi progi lahko uživala v zavojih in skokih ter navdušila vse, ki bodo prišli od blizu na ogled bojev za čim boljša mesta in točke državnega prvenstva v posameznih razredih. 

Amfiteater omogoča pogled na celotno progo

Vozniki z licencami, ki tekmujejo v odprtem prvenstvu Slovenije bodo svoje moči pomerili v sedmih kategorijah v razredu MX50 pa bo potekal boj za točke pokalnega prvenstva. K atraktivnosti tekmovanja bo svoje zagotovo prispevalo tudi prizorišče. Steza v Mačkovcih je zelo razgibana, njena deloma peščena podlaga pa tekmovalcem z zelo dobrim oprijemom ponuja priložnost za hitro in atraktivno vožnjo. S specifično konfiguracijo proga ponuja tudi edinstven pogled, ki je podoben tistemu v amfiteatru, zato je izredno priljubljena tako pri tekmovalcih kot pri gledalcih. Slednji imajo zaradi oblike proge izredno lep pregled nad dogajanjem na celotni progi, kar pomeni, da bodo lahko v vsakem trenutku videli tekmovalca, za katerega stiskajo pesti.

Spremembe bodo

Predstavnik organizatorja je povedal, da so tudi letos člani AMD Štefan Kovač vložili veliko dela in truda v pripravo tekmovalne proge. Na progi ni posebnih sprememb, razmišljajo pa da bi jo nekoliko spremenili za naslednjo sezono. Progo bi radi nekoliko predelali ter na določenih mestih spremenili, da bo omogočala še bolj atraktivne vožnje, hkrati pa bi se tako še izboljšali varnostni pogoji na stezi. Po napovedih pričakujejo okrog sto tekmovalcev, med katerimo bod tudi štirje predstavniki domačega avto moto društva. Ker je vremenska napoved za soboto zelo primerna za ogled tekmovanja v motokrosu, si organizatorji želijo čim več gledalcev ob progi, ki bodo lahko glasno navijali in vzpodbujali voznike ter stiskali pesti za svoje favorite.

Prva vožnja za točke državnega prvenstva je načrtovana ob 10.50, tekmovanje pa bi se predvidoma moralo končati s svečano podelitvijo priznanj najboljšim v posameznih razredih, ki bo ob 18. uri. Vse druge podrobnosti o dirki lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD Štefan Kovačdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji