Vroča Slovenja vas pričakuje dirkače v mini cestno hitrostnem motociklizmu

AMZS Karting in motošpotni center v Slovenji vasi bo v nedeljo, 25. junija, prizorišče tretje dirke državnega prvenstva Slovenije v mini cestno hitrostnem motociklizmu.

Na progi v Slovenji vasi bo potekala tretja dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v mini cestno hitrostnem motociklizmu.
Na progi v Slovenji vasi bo potekala tretja dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v mini cestno hitrostnem motociklizmu.

Pred dirkači, ki tekmujejo v mini cestno hitrostnem motociklizmu, je v nedeljo tretja letošnja dirka za točke državnega prvenstva. Vozniki in voznice bodo na moderni stezi, ki jo ponuja AMZS Karting in motošportni center v Slovenji vasi, tekmovali kar v sedmih različnih kategorijah. Dirkaški praznik v neposredni bližini najstarejšega mesta v Sloveniji bo potekal pod okriljem članov AMD Ptuj. Žal bodo zaradi različnih poškodb tokrat manjkali nekateri favoriti, a jih bodo na stezi zamenjali drugi znani obrazi. 

Prikrajšani za obračun dveh rivalov 

V kategoriji minimoto Open zaradi spleta okoliščin ne bomo spremljali obračunov dveh prvakov in rivalov. Poškodba Tadeja Maverja Guština (AMD Divača)  je preprečila, da bi v neposredni bližini najstarejšega mesta v Sloveniji stare račune poravnala aktualni prvak in Jan Poropat (ŠD Nenaten), ki je večkratni prvak v tem tekmovalnem razredu in se po krajši odsotnosti vrača na tekmovalne steze. 15-letni dirkač iz Orleka pri Sežani je na treningu na motorju miniGP v Vrtojbi padel in si vnovič zlomil roko, zaradi česar je moral na nujno operacijo. Gre za poškodbo iste roke, ki ga je pestila že pred začetkom letošnje sezone.

V soboto sem imel ponovno nesrečo v Vrtojbi. Tokrat na koncu prvega ovinka, kjer je hitrost zelo nizka. Oče, ki me je gledal s ciljne ravnine je rekel, da je pričakoval, da bom po padcu vstal in šel naprej, sam pa sem takoj vedel, da nekaj ni v redu. No, izkazalo se je, da sem imel prav. Trenutno o povratku na stezo še ne morem govoriti,

je z bolnišnične postelje dogajanje ob nesrečnem padcu pojasnil po dveh dirkah vodilni dirkač v razredu minimoto open, ki se je sicer veselil zmag letos tako v Vrtojbi kot v Krškem.

Tadej Maver Guštin (96) ima smolo, saj je znova zlomil roko in ga ne bo na dirki v Slovenji vasi.

Aktualni prvak razreda minimoto open bo tako odsoten dlje časa, se pa zato v dirkaško karavano vrača nekdanji prvak Jan Poropat. Draž dirkanja po dveh izpuščenih dirkah je bila za nekdanjega absolutnega vladarja v tem razredu očitno prevelika. Tokrat ga bomo videli tudi v novem klubu, saj bo vozil za ŠD Nenaten. Veliko od dirke na Štajerskem pričakuje tudi Tai Komel (GAS Vrtejba), ki je trenutno drugi v skupnem seštevku in ima zaradi poškodbe tekmeca zdaj na široko odprta vrata do morebitnega naslova državnega prvaka. 

Najmlajši nestrpno čakajo nove dirke 

V razredu minimoto 10 je konkurenca v letošnji sezoni izjemna. Po štirih odpeljanih vožnjah za točke državnega prvenstva je pogled na lestvico zanimiv in kaže, da se bodo neustrašni jezdeci minimoto motorjev do zadnje dirke borili za naslov prvaka. Trenutno je v najboljšem položaju David Štilec (AMD Orjaki), ki je z 81 točkami vodilni dirkač prvenstva in letos še ni bil slabše uvrščen od tretjega mesta. Po zmagi v Krškem od novega dirkaškega konca tedna veliko pričakuje tudi Jakob Štiftar (GAS Vrtejba), sicer tretjeuvrščeni v skupnem seštevku.

Poznam stezo na Ptuju, kje so mi najbolj všeč ovinki in ravnina,

je na kratko povedal Štiftar, ki bo imel ostrega tekmeca bržčas v Liamu Ostrožniku (GAS Vrtejba). Zmagovalec prve dirke sezone v Vrtojbi je skupno drugi in za vodilnim zaostaja zgolj sedem točk, kar obeta zelo zanimive boje v Slovenji vasi. 

Dve točki razlike med vodilno trojico 

V kategoriji minimoto 14 je razlika med dirkači minimalna. V vodstvu je po dveh prizoriščih zmagovalec dirke v Vrtojbi Kai Vehabović (AMD Divača), ki je zbral 77 točk. Toda v Slovenji vas se bodo vodilni trije dirkači vnovič borili za vsak milimeter steze. Po osvojenem prvem mestu v Krškem si Tim Komel (Društvo GAS Vrtejba) tudi od tretje dirke v sezoni obeta veliko. Novogoričan se je otresel uvodne smole in je odločen, da izniči zaostanek dveh točk zaostanka za 10-letnim Ljubljančanom. 

Na stezi v Ptuju mi kar gre, tako da upam na zmago,

je pred novo težko preizkušnjo povedal mlajši od bratov Komel.

Tim Komel (8) se bo skušal prebiti na prvo mesto skupnega seštevka.

Bodo padci vnovič krojili dirki miniGP 10? 

Tesni boji v obeh vožnjah razreda minigp 10 so poskrbeli, da je nazadnje na stezi v Vrbini pri Krškem kar nekaj dirkačev končalo na tleh. V Krškem se je pod prvo zmago podpisal Urh Kovačič (AMD Orjaki) , ki se je izognil vsem težavam na dirkališču in je tako nekoliko zmanjšal zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku Tianom Krševanom (GAS Vrtejba). 11-letnik iz Ajdovščine je bil letos skoraj neulovljiv, izjema je en odstop, ki je bil posledica padca. 

Proga mi toliko všeč, imam še nekaj strahu od voženj z manjšim motorjem. s katerim sem tam padel. Upam, da bo dobro in da bo vreme zdržalo,

se z rahlim zadržkom obiska Slovenje vasi veseli Kovačič. V dobrem položaju je kljub eni točkovni ničli tudi Nejc Petrič (GAS Vrtejba), ki zaseda skupno tretje mesto.

Starejši bratov Krševan na Ptuj po dirkaško samozavest 

Za Enejem Krševanom (GAS Vrtejba) je zahteven dirkaški konec tedna v tekmovanju Aprilia RS 660 Trofeo, ki je bil prepleten s padci. Novogoričan si bo na domačih tleh poskušal z dobrimi vožnjami dvigniti samozavest in še povečati prednost v točkovanju državnega prvenstva pred konkurenti v razredu minigp 12. Trenutno ima 27 točk naskoka pred Klemnom Švaro (AMTK Koper), na tretjem mestu pa je Jernej Ostrožnik (Društvo GAS Vrtejba). 

Proga mi je všeč, zame je najboljša v Sloveniji, čeprav sem bil na njej najmanjkrat. Komaj čakam, da začnemo dirkati,

e povedal zmagovalec treh voženj v letošnji sezoni. Po izpuščeni dirki na dirkališču Raceland zaradi poškodbe roke ima Nejo Habjan (GAS Vrtejba) svež načrt vrnitve v dirkaško karavano. Iz njegovega tabora so sporočili, da delajo vse v smeri, da se zmagovalec uvodne preizkušnje sezone v Vrtojbi spet postavi v štartno vrsto in poskuša vsaj zmanjšati zaostanek za tekmeci pred seboj v skupnem seštevku, v katerem je trenutno na četrtem mestu.

Enej Krševan (64) komaj čaka dirko v Slovenji vasi.

Kogovšek čaka na tekmece 

Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) je v letošnji sezoni v razredu skuter razred zase. S hitrimi vožnjami ne želi povsem osmešiti tekmecev, ampak jih želi spodbuditi, da dvignejo dirkaški ritem in s tem tudi raven dirkanja. Ljubljančan je v letošnji sezoni še neporažen.

Pričakovanja so enaka kot v Krškem, Ptuj mi je zelo všeč proga, nova lokacija, organizacija super, tako da vse super,

je dobre volje pred dirko povedal Kogovšek. 

Veliki motorji, veliki boji 

V konkurenci dirkačev na supermoto motorjih bo mesto vodilnega voznika v državnem prvenstvu branil Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten). Najstnik iz Lucije bo na Ptuj prišel s zelo samozavesten, saj je pretekli konec tedna prišel do prve zmage v razredu supersport 600 v državnem prvenstvu v cestno hitrostnem motociklizmu. Poleg tega je 15-letni dirkač v letošnji sezoni našel način, kako ugnati sila neugodnega in hitrega konkurenta iz Italije Fabrizia Valento, ki je lanski pokalni prvak Slovenije v supermotu. Tudi na Ptuju želi Kantar Božič ponoviti dobre vožnje iz Vrtojbe in Krškega ter tako poskrbeti za nove razburljive boje na stez.

Na Ptuju sem dirkal že lani in proga ustreza mojemu slogu dirkanja, zaradi česar sem bil hiter in upam, da bo letos še bolje,

nam je zaupal vodilni po dveh dirkah razreda supermoto, v katerem ima pred Valento lepih deset točk prednosti.

Etien Kantar Božič (559) je v razredu supermoto po dveh dirkah v najboljšem položaju v lovu na naslov državnega prvaka.

V AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi bodo prosti treningi že v soboto, sicer pa se bo nedeljski program treningov začel ob 9. uri, prva vožnja za točke državnega prvenstva pa je načrtovana ob 13. uri in 30 minut. Podelitev priznanj za najboljše na dirki je predvidena pet minut po koncu zadnje vožnje. Podrobnosti o dirki lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterAMD Ptujdržavno prvenstvolicencaminigpmini cestno hitrostni motociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji