Jerman na Grobniku v soboto zmagal, v nedeljo odstopil

Na grobniškem dirkališču se je od petka, 4. avgusta, pa do nedelje, 6. avgusta, odvijala dirka prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Slovenijo so z licencami AMZS zastopali Marko Jerman, Patrik Kleva, Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič.

Marko Jerman (66) se je v soboto na Grobniku izvrstno odrezal.
Marko Jerman (66) se je v soboto na Grobniku izvrstno odrezal.

Grobniško dirkališče je bilo po Pannonia Ringu, Slovakia Ringu in Brnu četrto letošnje prizorišče prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Slovenske barve so na Sloveniji najbližjem cestno hitrostnem dirkališču branili Marko Jerman, Patrik Kleva, Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič.

Sobotni dež skrajšal dirko

V razredu 600STK sta se v ostri medanrodni druščini za čim boljši rezultat potegovala Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič. Hudovernik, ki ima v tem tekmovanju že kar nekaj odmevnih rezultatov, je v kvalifikacijah osvojil 7. mesto, Kantar Božič pa je pristal še štiri mesta nižje. Štartni izhodišči obeh slovenskih  voznikov za vožnje za točke prvenstva Alpe Adria nista bili idealni, a oba sta se maksimalno potrudila. Prvo vožnjo, ki je bila v soboto, je štiri kroge pred koncem prekinil dež, slovenska tekmovalca pa sta bila z njo različno zadovoljna. Hudovernik je popravil kvalifikacijski rezultat, saj je osvojil 5. mesto, Kantar Božič pa je na štartu storil napako in zaostal. Vseeno se ni predal in na koncu po 7 krogih zasedel 16. mesto. 

Etien Kantar Božič (559) med dirko na Grobniku.

Nedeljska druga dirka slovenskima tekmovalcema ni prinesla veliko veselja. Hudovernik je zaostal za sobotnim dosežkom in je ciljno črto prečkal na 9. mestu, Kantar Božič pa je malce popravil sobotno uvrstitev ter se je po tokrat polnih 11 krogih v cilj pripeljal na 11. mestu. 

Zmaga in odstop Jermana

V razredu 1000STK je Marko Jerman dokazal, da je v imenitni formi. Kvalifikacije se mu sicer niso izšle po željah in načrtih, saj je postavil šele 8. najhitrejši čas kroga, kar ni bilo obetavno izhodišče za obe dirki za točke prvenstva Alpe Adria. Vozil je tudi Patrik Kleva, ki pa je v kvalifikacijah zasedel 19. mesto. V sobotni preizkušnji je Jerman nato pokazal, iz kakšnega testa je. Kar nekaj časa je potreboval, da se je prebil do 2. mesta, nato pa je bil pred njim le še Milan Pawelec. Jerman in Poljak sta v cilj pripeljala z identičnim časom in odločal je fotofiniš. Zmaga je pripadla slovenskemu vozniku, ki je postavil tudi najboljši čas kroga na dirki. Dobro je odpeljal tudi Kleva, ki je v cilj pripeljal na 13. mestu. Nedeljska vožnja je bila znova zelo napeta in razburljiva, a za Jermana se ni končala dobro, čeprav se mu je spet nasmihala vrhunska uvrstitev. Vozil je namreč že na tretjem mestu, potem pa žal po petih krogih odstopil in dirke ni končal. Kleva nedeljske preizkušnje ni vozil. Zmago je tokrat odnesel Pawelec, ki je konkurente pustil daleč za seboj in potrdil premočno prvo mesto tudi v skupnem seštevku tekmovanja Alpe Adria v razredu 1000STK.

Peti termin dirk prvenstva Alpe Adria bo od 8. do 10. septembra na dirkališču Slovakia Ring, tekmovanje pa se bo končalo na grobniški stezi, kjer bosta zadnji dirki v času med 20. in 22. oktobrom.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobnikGašper HudovernikEtien Kantar BožičlicencaAlpe Adria Motorcycle UnionPatrik Kleva

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji