Na motošportnih dnevih uživalo več kot 240 otrok

Veselje in navdušenje ob spoznavanju motokrosa, minimota, triala in kartinga.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je tudi letošnje poletje, ob podpori mednarodne motociklistične zveze FIM in podjetja Akrapovič, organizirala motošportne dneve, namenjene otrokom od petega do osmega leta starosti. Osem počitniških terminov na treh različnih lokacijah – v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter na poligonu Društva GAS Vrtejba v Vrtojbi –, je bilo zaradi velikega zanimanja najmlajših navdušencev nad motorji in gokarti hitro zapolnjenih. S panogami motokros, minimoto, trial in karting se je letos pobližje spoznalo več kot 240 otrok, kar je največ doslej, AMZS pa je v sodelovanju s trenerji posameznih panog zagotovil vso potrebno zaščitno opremo ter ustrezne motocikle in karte. 

Vpis na seznam zainteresiranih za leto 2024

Otroci imajo na motošportnem dnevu možnost narediti prve korake v svet motošporta in kartinga ter se spoznati z motocikli oziroma kartom, opremo in načinom vadbe. Ob tem pa doživeti še nepozaben počitniški dan.

»Z organizacijo motošportnih dni želimo v AMZS otrokom, njihovim staršem in drugim predstaviti športne panoge, ki jih morda še ne poznajo najbolje – motokros, minimoto, trial in karting. Obenem pa v časih, ko motorične spretnosti otrok upadajo ter prevladujeta tehnologija in sedeči način življenja, spodbujati telesno aktivnost otrok in razvoj njihovih motoričnih sposobnosti. Pri vožnji motocikla denimo je namreč zelo pomembno dobro ravnotežje in usklajevanje sklopke, zavore in plina. Otroke naučimo tudi varne vožnje in pravilne uporabe zaščitne opreme. Varnost je vselej na prvem mestu. Osem počitniških terminov na treh različnih lokacijah je bilo hitro zapolnjenih, kar nas izredno veseli in se že veselimo prihodnjih izvedb. Nasmeški in zadovoljstvo otrok po celodnevnem spoznavanju čarov motošporta in kartinga nam dajejo največji zagon za naprej,«

je ob koncu motošportnih dni povedal vodja področja šport pri AMZS Luka Mežan.

 

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrial

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji