Idealna linija na prizorišču Pokala narodov v Erneeju

Motošportno in karting dogajanje minulih tednov povzema 18. AMZS oddaja Idealna linija. Naša kamera in budno oko je bilo med drugim na prizorišču Pokala narodov v motokrosu v francoskem Erneeju.


Motošportno in karting dogajanje minulih tednov povzema 18. AMZS oddaja Idealna linija. Glavne teme:

  • V deželi idrijske čipke in žlikrofov navduševali voznice in vozniki triala. Na zadnji dirki državnega prvenstva na progi Karbidovka okronali štiri nove državne prvake.
  • Na stezi v Vrtojbi se je za dirkači mini cestno hitrostnega motociklizma kadilo. Po razburljivih dvobojih na peti letošnji dirki najboljši v državnem prvenstvu prejeli zlate medalje za naslove prvaka.
  • V Opolah na Poljskem smo dobili evropske prvake v tekmovanju parov v speedwayu. Na domačem terenu je zmagala reprezentanca Poljske, Matic Ivačič in Anže Grmek pa sta dosegla šesto mesto.
  • Na legendarnem dirkališču Grobnik nepozabna dirkaška poslastica. Na zadnji dirki državnega prvenstva Blaž Bregar kronan za prvaka razreda superbike. V supersport 600 po plesu tisočink vladar ostaja Enej Logar.
  • Na Pokalu narodov v motokrosu slovenski predstavniki navdušili. Izenačili najboljšo uvrstitev Slovenije na tem tekmovanju, 9. mesto.
  • Na dirkališču v italijanski Franciacorti potekala dirka svetovnega prvenstva v kartingu. Na dirki tudi dva slovenska dirkača.
  • Klemen Švara zmagovalec pokala Malossi za skuteriste. Kot prvi tuji dirkač je postal italijanski prvak v prvenstvu skuter 100.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


Speedwaymotokroskartingtrialmotošportspeedwaycestno hitrostni motociklizemAMZS ŠportIdealna linijaMotošport in karting Slovenija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji