Sven Cerjak državni prvak med mladinci v 250-kubičnem razredu

Zadnja dirka je bila v Pardubicah na Češkem.


Z dirko, ki je bila v soboto, 14. oktobra, 2023 v Pardubicah na Češkem se je končala sezona državnega prvenstva mladincev v 250-kubičnem razredu. Državni prvak med mladinci do 16 let je postal Sven Cerjak.

Član AMD Krško je na zadnji dirki z zmago potrdil naslov državnega prvaka. Cerjak je po zmagi na drugi dirki v Liberecu v spomladanskem delu sezone uspeh ponovil tudi na zadnji dirki v Pardubicah. V štirih nastopih rednega dela je z 12 točkami (3,3,3,3) ostal neporažen, nato pa v tudi v finalu končal pred Poljakoma Makymilianom Pawelczakom (2,3,3,3) in Oskarjem Kregleckim (3,3,2,1). 

V finalni vožnji je na četrtem mestu končal član AMTK Ljubljana Tilen Bračko, ki je v rednem delu zbral 10 točk (3,2,2,3) in v skupnem seštevku državnega prvenstva končal kot drugi. Gregor Zorko je z 8 točkami (1,2,3,2) končal na petem mestu. 

Zaključek tekmovalne sezone pred slovenskimi navijači bo v soboto, 21. oktobra 2023, ko se bodo na dirki za Pokal AMD Krško in Memorial Matije Duha pomerili tudi dirkači v 250-kubičnem razredu. 

Ključne besede


AMD KrškoAMTK Ljubljanadržavno prvenstvospeedwaySven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji