Gajser in Pancar začenjata v Argentini

Uvodna preizkušnja svetovnega prvenstva v motokrosu bo tradicionalno gostila argentinska Villa La Lagostura. Na progi Patagonia bosta slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar.


Za najboljše motokrosiste, ki se bodo letos potegovali za naslov svetovnega prvaka, je konec pripravljalnega obdobja. V nedeljo se bodo prvič letos pomerili za točke svetovnega prvenstva, v konkurenci razreda MXGP se bosta z licencama AMZS skušala čim bolj odrezati tudi Tim Gajser in Jan Pancar.

Slovenska voznika bosta letos tekmeca na progah svetovnega prvenstva, saj je Pancar iz razreda MX2 prestopil v elitni razred MXGP. V premierni sezoni med najboljšimi motokrosisti sveta želi novopečeni član najmočnejšega motokros razreda pustiti dober vtis, predvsem pa dokazati, da je dovolj kakovosten, da se lahko  v neizprosni borbi na progi uvršča med dobitnike točk svetovnega prvenstva.

Pripravljalno obdobje je dobro potekalo, prve dirke italijanskega prvenstva so bile dober pokazatelj pripravljenosti. Letošnjo sezono si sploh po lanski zelo težki sezoni želim odpeljati dobro, brez poškodb, ostati na motorju, biti konstanten in se boriti za naslov svetovnega prvaka, to je glavni cilj,

je povedal Gajser na novinarski konferenci pred začetkom sezone. Pancar pa je izpostavil:

Priprave so bile letos malo drugačne, so pa potekale dobro, še posebej zadnja vožnja v Mantovi. Se že veselim dirk na svetovnem prvenstvu in komaj čakam.

Pogovor z Janom Pancarjem v Motoreviji: "Rad bi res pokazal, kaj znam in zmorem. Potem morda na koncu sezone res dobim sedež v kakšni dobri tovarniški ekipi."

Prva vožnja dirke za VN Patagonije–Argentine v razredu MXGP bo v nedeljo, 10. marca 2024, ob 17.15, druga pa ob 20.10 po našem času.

 

 

 

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji