Matej Žagar bo vozil uvodno dirko svetovnega prvenstva v speedwayu

Na prvi dirki svetovnega prvenstva v speedwayu bo z licenco AMZS in s povabilom organizatorja na štartu tudi Matej Žagar, v vlogi prve rezerve pa bo Matic Ivačič.

Matej Žagar bo glavni magnet za številne gledalce iz Slovenije in Hrvaške željne vrhunskega speedwaya.
Matej Žagar bo glavni magnet za številne gledalce iz Slovenije in Hrvaške željne vrhunskega speedwaya.

Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayu obsega enajst dirk, uvodna preizkušnja pa bo potekala v soboto, 27. aprila, na progi v Donjem Kraljevcu. S povabilom organizatorja se bo z licenco AMZS med šestanjsterico asov svetovnega speedwaya meril tudi Matej Žagar (AMTK Ljubljana). Osemnajstkratni državni prvak Slovenije v speedwayu progo in organizatorje izvrstno pozna, saj je bil Jurica Pavlic, ki je alfa in omega dirke na Hrvaškem, dolgoletni Žagarjev tekmec, zdaj pa vrsto let dober prijatelj, pri katerem velikokrat pili formo za zahtevne mednarodne nastope.

Zelo sem vesel in hvaležen za povabilo ter zaupanje organizatorjev. Stezo poznam zelo dobro, saj na njej vozim od prve dirke, ki je bila leta 2005. Potrudil sem bom, da se zbranemu občinstvu oddolžim z dobrimi vožnjami in temu primernemu rezultatu. Lani sem prvič vozil na tej progi v dežju in mi ni šlo po načrtih, zato je zdaj čas, da to popravim. Steza Milenium je vselej imenitno pripravljena in dirka na tej progi je resnični motošportni praznik za celotno južno Evropo, zato se veselim čim večjega števila gledalcev, ki bodo brez dvoma lahko prišli na svoj račun,

je povedal Žagar, ki je na tej progi leta 2019 in leta 2020 prišel do zmag na dirkah Grand Prix Challenge, po katerih si je zagotovil dirkanje med svetovno speedway elito, v kateri je sicer vozil kar enajst sezon. Ob Žagarju bo bržčas na razprodanem stadionu na priložnost za vožnjo čakal tudi Matic Ivačič (ST Lendava), ki bo imel vlogo prve rezerve prve dirke sezone svetovnega prvenstva v speedwayu.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSAMTK LjubljanaMatic IvačičspeedwaySGPsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayudržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji