Zmaga Britancu, Cerjak tretji

Na stadionu Matije Gubca so člani AMD Krško pripravili uvodno dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v speedwayu za mlade voznike od 12 do 16 let z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.


Lep nedeljski sončen dan je bil v Krškem povsem v znamenju speedwaya. Na ovalu stadiona Matije Gubca je bila na sporedu uvodna preizkušnja za mlade speedway upe, ki se potegujejo za naslov v odprtem državnem prvenstvu v speedwayu z motorji, ki premorejo prostornino do 250 kubičnih centimetrov. V izenačeni mednarodni konkurenci smo bili priča napetim bojem za stopničke na zmagovalnem odru vse do zadnje vožnje. 

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, ki so ob vožnjah mladih voznikov prišli na svoj račun.

Domača aduta Sven Cerjak in Gregor Zorko (oba AMD Krško) sta dirko pričela z zmago in drugim mestom. Tilen Bračko (AMTK Ljubljana) je svojo prvo vožnjo sezone končal na tretjem mestu. V prvem sklopu voženj sta boj za stopničke z zmagami napovedala tudi lanskoletna dobitnika medalj, Britanec William Cairns in Poljak Maksymilian Pawelczak. Slednji je poleg Cerjaka ostal nepremagan tudi po drugem sklopu voženj. 

Gregor Zorko v eni od voženj.

Bračko je v svojem drugem nastopu z drugim mestom vknjižil dve točki in druga mesta nizal tudi v nadaljevanju, kar mu je prineslo skupno 7. mesto z 9 točkami (1,2,2,2,2). Tudi Zorko je nadaljeval z dobrimi nastopi na domači progi. Ponesrečil se mu je le zadnji, ko je po slabšem štartu v prvem ovinku padel in dirko končal na 8. mestu z 8 točkami (2,1,3,2,F).

Tilen Bračko je nizal druga mesta po tekočem traku.

Padec je utrpel tudi drugi domači as Cerjak, ki je v pesku končal v 16. vožnji, ko je za zmago napadal kasnejšega zmagovalca dirke Cairnsa. Tako je po ničli kljub štirim zmagam potreboval nekaj sreče, da si je izboril dodatno, 21. vožnjo za tretje mesto. V tej je proti Pawelczaku dobro štartal z zunanje pozicije in si zagotovil stopničke pred domačimi navijači.

Sven Cerjak (levo spredaj) je s tretjim mestom potrdil, da je v pripravljalnem obdobju dobro treniral.

V predzadnji vožnji sem precej grdo padel in bil zaradi ničle prepričan, da se ne bom uvrstil na stopničke, zato sem toliko bolj vesel, da mi je v zadnji vožnji in v dodatni vožnji uspelo zmagati. V predsezoni sem se dobro pripravljal, a je bila danes konkurenca precej močna,

je po dirki povedal tretjeuvrščeni Cerjak, ki je zbral 12 točk (3,3,3,0,3). Drugo mesto si je privozil Nemec Janek Konzack s 13 točkami (3,2,2,3,3), zmago pa je odnesel Cairns, ki je vknjižil 14 točk (3,2,3,3,3).

Vesel sem zmage v Sloveniji, ki je v tej sezoni po dveh prvih mestih v ZDA prva zmaga v Evropi letos. Dirka je bila zahtevna in nekajkrat sem skoraj padel. Krško je ena izmed mojih najljubših prog, na kateri tudi zalo rad treniram in to se mi je danes obrestovalo,

je povedal mladi Britanec, ki se v Slovenijo vedno rad vrača, saj mu očitno oval v Posavju zelo ustreza. V Krškem bo naslednja speedway dirka na sporedu 4. maja, ko bodo člani vozili kvalifkacijsko dirko za evropsko prvenstvo (SEC).

Prvi trije: zmagovalec Cairns v sredini, drugi Konzack levo in tretji Cerjak desno.

Mladince v 250-kubičnem razredu v aprilu in maju čaka nekaj premora, naslednjič pa se bodo za točke državnega prvenstva znova merili 28. julija, ko bo na sporedu preizkušnja, ki jo bo gostil Liberec na Češkem.

Ključne besede


AMZSAMD Krškodržavno prvenstvospeedwaySven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

32

Priljubljenost članka

32

Shrani

Delite s prijatelji