Brzin dvakrat, Jerman enkrat prvi na dirki Alpe Adria v Brnu

Cestno hitrostni motociklisti z licencami AMZS so vozili na Češkem. Na dirkališču v Brnu so imeli na sporedu tretji termin prvenstva Alpe Adria, v katerem nekateri razredi štejejo tudi za točke evropskega pokala.

Aleš Brzin se je vnovič izkazal z dvema zmagama v razredu Cup 1000.
Aleš Brzin se je vnovič izkazal z dvema zmagama v razredu Cup 1000.

Slovenske barve so na Češkem z licenco AMZS branili Marko Jerman, Aleš Brzin, Enej Logar in Etien Kantar Božič, a slednji žal ni dobil priložnosti za vožnjo, saj so mu jo po dveh prostih treningih zagodle težave. Z zmagama se je zelo izkazal Brzin, ki je prenesel dobro formo z dirk domačega državnega prvenstva tudi v ostro mednarodno konkurenco. V razredu Cup 1000 je temelje za dobri vožnji postavil že v kvalifikacijah, ki jih je sicer dobil za las pred dvema srbskima voznikoma. Samozavest si je nato še popravil z zmago v sobotni vožnji, ki je bila zelo prepričljiva in suverena. V nedeljo je nato potrdil, da je zadel z nastavitvami motocikla ter se veselil še ene zmage, ki pa je bila malce bolj tesna, a je pokazala Brzinovo dobro pripravljenost.

V razredu STK 1000 je tekmoval Jerman. Kvalifikacije so potekale skupaj z vozniki razreda superbike, Jerman pa si je v absolutni konkurenci privozil 9. mesto oziroma četrto v svojem razredu. Sobotno dirko je odpeljal dobro in je po enajstih krogih čez ciljno črto pripeljal na drugem mestu. Hitrejši od slovenskega cestno hitrostnega asa je bil le Avstrijec Max Melzer. V nedeljo pa je Jerman pokazal, da z njim ni šale. Zelo dobro se je pripravil na dirko in jo prepričljivo dobil. Avstrijskega tekmeca Melzerja je na drugem mestu za seboj pustil več kot 13 sekund in se veselil nove lepe zmage, s katero je tudi zacementiran v vodstvu v skupnem seštevku v razredu STK 1000 v evropskem pokalu.

Razredi SSP, NG in STK z motorji s prostornino do 600 kubičnih centimetrov so vozili skupaj. Logar je v kvalifikacijah v absolutni razvrstitvi zasedel 8. mesto oziroma četrto v svojem razredu STK 600. Na sobotni dirki se mu nato ni izšlo vse po željah in načrtih. V cilj je pripeljal na 5. mestu, kar je nato ponovil tudi v nedeljo, ko je bil sicer absolutno v konkurenci vseh treh razredov deveti.

Enej Logar se letos dokazuje tudi v mednarodni konkurenci tekmovanja Alpe Adria v razredu STK 600.

Četrti od skupno šestih načrtovanih terminov tekmovanja Alpe Adria in evropskega pokala bo med 9. in 11. avgustom 2024 na dirkališču Grobnik na Hrvaškem.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemEtien Kantar BožičlicencaAlpe Adria Motorcycle UnionEnej LogarAleš Brzin