V Prilipah za točke državnega in evropskega prvenstva

Proga Prilipe pri Brežicah bo v soboto 4. in nedeljo 5. septembra 2021 prizorišče četrte dirke sezone za državno prvenstvo, mladi pa bodo vozili za točke evropskega prvenstva v razredih EMX65 in EMX85.

Mladi upi v razredu do 65 in 85 kubičnih centimetrov se bodo merili za točke evropskega prvenstva.
Mladi upi v razredu do 65 in 85 kubičnih centimetrov se bodo merili za točke evropskega prvenstva.

Prilipe pri Brežicah bodo konec tedna gostile četrto dirko državnega prvenstva v motokrosu, tekmovalcem pa se bodo pridružili vozniki evropskega prvenstva jugozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85. Vožnje v vseh razredih državnega in evropskega prvenstva, ki bodo izpeljane tokrat, so bile načrtovane že spomladi. A takrat so jim izvedbo preprečile vsem dobro znane težave s koronavirusom in boleznijo covid-19. Tekmovanje bo sicer v malce drugačnem, dvodnevnem formatu.

V soboto kvalifikacije, v nedeljo dirka

V soboto 4. septembra dopoldne bodo treningi evropskega prvenstva EMX65 in EMX85, popoldne pa bodo dirkači odpeljali kvalifikacijski dirki v obeh razredih. Vrstni red bo določil, v kakšnem zaporedju bodo tekmovalci nato v nedeljo zapeljali na štartno rampo. V soboto bodo za državno prvenstvo vozili tudi v obeh skupinah razreda MX Veterani. Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo 5. septembra. Poleg dirk evropskega prvenstva jugozahodne cone MX65 in MX85 se bodo na progo z licencami AMZS podali še dirkači v državnem prvenstvu v razredih MX125, MX2 in MX Open. Najmlajši tekmovalci razreda MX50, ki vozijo v pokalnem prvenstvu, pa so tokrat prosti.

Pestro dogajanje na progi Prilipe se bo raztegnilo na dva dneva.

Organizator dirke je AMD Brežice. Člani društva so vložili veliko truda v pripravo proge in organizacijo dirke.

Glavni del priprave proge je že končan, malce pa moramo popraviti le še dele, ki jih je uničilo nedavno deževje. Trenutna vremenska napoved nam gre na roko in je obetavna. Upamo, da bo lepo vreme ob stezo na Prilipe zvabilo čim več gledalcev in da bodo preživeli ob spremljanju napetih bojev na progi navijali in stiskali pesti za tiste, ki so jim pri srcu ter preživeli lep konec tedna,

nam je zaupal Ivan Slopšek, sicer predsednik AMD Brežice.

Organizacija dirke zahteva veliko truda članov AMD Brežice.

Dirkači nato ne bodo imeli pravega oddiha, saj jih že 11. septembra na progi v Mačkovcih čaka še zadnja dirka letošnjega državnega prvenstva, na kateri bomo dobili tudi državne prvake po posameznih kategorijah.

Organizator obvešča, da bo tekmovalcem v državnem prvenstvu namenjen spodnji box. Za dostop do spodnjega boxa po prihodu v vas Dvorce zavijete levo pred hotelom Čateški Dvorec. Po makadamski poti boste ob avtocesti prispeli do spodnjega boxa ob štartni rampi.

 

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD Brežicedržavno prvenstvoevropsko prvenstvoEMX85EMX65licencaIvan Slopšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji