V Maggiori želi Gajser potrditi odlično formo

V nedeljo 8. maja bo na sporedu sedma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2022. Na programu bo Velika nagrada Italije v Maggiori. Z licencama AMZS bosta slovenske barve zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.


Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo v nedeljo 8. maja nadaljevalo z dirko na progi Maggiora Park, na kateri se bosta verjetno tudi številnim slovenskim navijačem na prizorišču predstavila Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2.

Lani sedmi

Gajser je v šestih letošnjih preizkušnjah za svetovno prvenstvo v motokrosu kar petkrat stal na najvišji stopnički na zmagovalnem odru in je z lepo prednostjo pred zasledovalci čvrsto zasidran na prvem mestu v skupnem seštevku. A pot do želenega cilja, novega naslova svetovnega prvaka, je za slovenskega motokros asa še dolga. Eden od pomembnih kamenčkov v mozaiku za Gajserja bo brez dvoma tokratna dirka, na kateri si lahko vnovič obeta bučne podpore navijačev ob progi.

Po Larviji sem se držal programa treningov, uspel pa sem se tudi malce spočiti. Sezona bo zelo dolga in paziti moram, da ne bom "pregorel", saj smo šele na tretjini. Vsekakor sem z dosedaj opravljenim zadovoljen in upam, da bom dobre občutke na motorju obdržal ter užival v dirkanju. Proga v Maggiori mi je všeč, nadejam se tudi lepega vremena, kar bi lahko naši ekipi Team HRC prineslo nov dober rezultat,

je bil vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razpoložen pred potjo v provinco Novara v regiji Piemont. Gajser bo zagotovo zelo odločno lovil novo zmago ter skušal še povečati naskok pred tekmeci. Na svojo priložnost bodo prežali predvsem prvi zasledovalec v svetovnem prvenstvu Jorge Prado, Maxime Renaux in Jeremy Seewer, veliko več pa lahko pokaže tudi Glenn Coldenhoff. Lani julija je imel Gajser na tej preizkušnji obilo težav in je drugo vožnjo praktično odpeljal brez očal. Letos ima tako lepo priložnost, da lansko skupno sedmo mesto močno popravi.

Lansko dirko v Maggiori so zaradi zahtevnih vremenskih razmer zaznamovali izjemno težki pogoji na progi.

Prva vožnja VN Italije v razredu MXGP v Maggiori bo v nedeljo 8. maja 2022 ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Maggiora za Pancarja ni neznanka

Jan Pancar je na prejšnji dirki v Latviji demonstriral, da lahko ob dveh dobrih štartih brez večjih problemov poseže na rob deseterice v razredu MX2. Za še bolj odmeven rezultat pa si bo potrebno izboriti boljšo izbiro štartnega položaja, kar pomeni, verjetno tudi nekoliko bolj agresivno in tvegano vožnjo v sobotnih kvalifikacijah. Tekmeci so namreč neizprosni in brezkompromisni ter vozijo na nož, zato je lahko na koncu vsaka malenkost izjemno pomembna. Za Pancarja proga Maggiora Park, ki se nahaja zahodno od Borgomanera in je dobro uro vožnje z avtomobilom oddaljena od Milana, nikakor ni neznanka. V preteklosti je namreč na njej dosegel že nekaj zelo dobrih rezultatov v italijanskem prvenstvu in mu ustreza, kar bi lahko učinkovito izkoristil v ostrem boju s konkurenti, ki ne odpuščajo niti najmanjših napak. Lani je na dirki Pancar skupno osvojil 14. mesto, letos pa je ta rezultat zanesljivo sposoben lepo popraviti.

Jan Pancar na progi drvi proti dobrim rezultatom.

Prva vožnja VN Italije v razredu MX2 v Maggiori bo v nedeljo 8. maja 2022 ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2licenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji