Državni prvak Slovenije v speedwayu za leto 2023 je Matic Ivačič

Člani ŠD ST Lendava so na ovalu v Petišovcih pripravili dirko državnega prvenstva Slovenije v speedwayu, na kateri si je naslov državnega prvaka privozil Matic Ivačič

Matic Ivačič je četrtič zapored prišel do naslova državnega prvaka Slovenije v speedwayu.
Matic Ivačič je četrtič zapored prišel do naslova državnega prvaka Slovenije v speedwayu.

V Lendavi smo v soboto, 24. junija, dobili novega starega državnega prvaka Slovenije v speedwayu. Na stadionu v Petišovcih je v mednarodni konkurenci zmagal Matic Ivačič (ŠD ST Lendava). Ob odsotnosti Mateja Žagarja (AMTK Ljubljana) in Nicka Škorje (AMD Krško), sta bila glavna kandidata za naslov član domačega kluba in aktualni prvak Ivačič ter ljubljanski mladinec Anže Grmek (AMTK Ljubljana). Grmek, ki se je v domovino vrnil po petkovem 14. mestu na SGP2 v Gorzowu na Poljskem, je v svojem prvem nastopu zaostal za Poljakom Tomaszom Orwatom.

Anže Grmek (spredaj) je imel sila malo časa za pripravo na dirko, saj je v petek vozil drugo preizkušnjo svetovnega prvenstva mladincev do 21 let v Gorzowu na Poljskem.

V naslednji vožnji je Ivačič z zunanje pozicije štartal suvereno in dobil prve tri točke. Član AMD Krško, Nemec Julian Kuny, je v prvem nastopu osvojil točko, Luka Omerzel (AMD Krško) pa je ostal brez točk. Oba favorita za naslov državnega prvaka sta naslednji nastop končala z zmagama, Ivačič pa je bil v skupnem seštevku dirke točko pred Grmekom. Po dvanajstih vožnjah so se stopnjevale težave s progo in organizator je bil primoran med daljšim premorom urediti zavoja. V štirinajsti vožnji sta se nato tudi pomerila med seboj. Grmek, ki je imel zunanjo pozicijo, ni bil kos Ivačiču, ki je dobro izkoristil štart z notranje strani proge ter z zmago ter naredil velik korak k obrambi naslova najboljšega speedway voznika v slovenskem državnem prvenstvu. 

Matic Ivačič (spredaj) je vozil zelo zbrano in tekmecem v petih vožnjah ni prepustil niti ene same točke.

V svojem zadnjem nastopu je Ivačič spet osvojil tri točke in po dvajsetih vožnjah rednega dela je z maksimalnom izkupičkom 15 točk vodil. Grmek je imel dve točki manj, vmes pa se je s 14 točkami vrinil Poljak Tomasz Orwat. Ker se je stanje proge iz vožnje v vožnjo slabšalo, se je vodstvo dirke z najboljšimi šestimi dirkači, ki bi morali nastopiti v finalnih vožnjah, odločilo da zaradi varnosti dirko prekinejo. Obveljali so rezultati po dvajsetih vožnjah rednega dela dirke in zmagal je Ivačič ter osvojil četrti zaporedni naslov državmega prvaka. Grmek je dirko končal tretji za Orwatom, med vozniki do 21 let pa je bil uvrščen najvišje in je tako ponovno osvojil naslov mladinskega državnega prvaka.

Prvi trije na zmagovalnem odru: prvi Ivačič, drugi Orwat in tretji Grmek, ki se je veselil tudi naslova državnega prvaka med mladinci.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvospeedwaydržavno prvenstvo v speedwayulicencadržavni prvakŠD ST LendavaPetišovci

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji