Slovenska reprezentanca odhaja na svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu v Romunijo

Slovenska mladinska reprezentanca bo od petka, 7. julija, do nedelje, 9. julija, v Romuniji nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu. Slovenske barve bo branilo kar devet motokrosistov.

Slovenska reprezentanca na zadnjem treningu pred odhodom v Romunijo na radizelski progi.
Slovenska reprezentanca na zadnjem treningu pred odhodom v Romunijo na radizelski progi.

Letošnji gostitelj svetovnega mladinskega prvenstva je Bukarešta. Slovenija v Romunijo odhaja z močnim zastopstvom devetih mladih upov motokrosa, ki jih je izbral selektor Sašo Kragelj. Slovenske barve bodo branili Alex Novak in Taj Golež v razredu MX 65, Val Slavec in Tai Vidović v razredu MX 85, Miha Vrh, Gal Geršak, Lukas Osek, Žan Oven in Jaka Peklaj pa bodo vozili v kategoriji MX 125.

Cilj za vsakega je preboj v finale

Za vse člane reprezentance bo to težka preizkušnja, v kateri bo potrebno vsako vožnjo iz sebe in motorja iztisniti vse, kar se bo dalo.

Letos sem se odločil ponuditi priložnost čim več fantom. v katere verjamem, da so sposobni doseči dober rezultat in imajo potencial. Na tej ravni tekmovanja bo v vsaki kategoriji potrebno voziti maksimalno zbrano in tudi teamsko. Še posebej v kvalifikacijah si bodo fantje morali pomagati. Proga je precej specifična: je tehnična in zahtevna ter posejana z dvojnimi in trojnimi skoki, zato na njej ne bo počitka. Fantje so zdravi. Opravili smo nekaj skupnih treningov in vsi so dobro pripravljeni,

je povedal Kragelj. Proga je za slovenske voznike sicer neznanka, saj se je na njej do sedaj preizkusil le Golež, ki skupaj z Novakom v razredu z motorji s prostornino do 65 kubičnih centimetrov letos v mednarodni druščini dosega vidne rezultate na dirkah evropskega prvenstva.

Slovenski vozniki na enem od treningov poslušajo navodila selektorja Saša Kraglja.

Novak in Golež imata za seboj dobro sezono in sta v dobri formi. Na takih dirkah so izkušnje pomembne in jih imata. Veliko izkušenj ima tudi Peklaj, ki je imel na letošnjih evropskih dirkah kar nekaj smole. Vsi fantje, ki sem jih izbral, so sposobni priti v finale in vsi so željni uspeha. Za dober rezultat se mora sestaviti več različnih faktorjev, nujno potrebna pa je tudi športna sreča. Pustimo se presenetiti,

je Kragelj ocenil možnosti fantov, ki se bodo v Bukarešti skušali prebiti čim višje.

Zadovoljen bi bil, če bi se vsi uvrstili v finale, kar pa ne bo lahka naloga. Letvica uspeha mora biti postavljena visoko, da se vsak nato maksimalno potrudi in da je motiviran ter se skuša čim bolj približati svojemu limitu vožnje. To je tekma, na kateri je resnično potrebno iz sebe dati vse, kar lahko. Gre za reprezentančno tekmovanje in vsak od fantov se zaveda, da ne predstavlja le sebe, ampak Slovenijo in vse slovenske voznike v razredu, v katerem vozi,

je končal Kragelj, ki se bo s fanti v Bukarešti srečal spet v petek, ko bodo opravili temeljit ogled proge ter se pogovorili o vseh pasteh na njej in taktiki vožnje. V soboto so nato na sporedu že kvalifikacije, v katerih si bo v posamezni kategoriji priložnost za nedeljski finalni vožnji privozilo po 40 voznikov.

Fantje so v Bukarešto odpotovali dobro razpoloženi. Od leve: Geršak, Vrh, Slavec, Golež, Vidović, Osek in Oven ter selektor Kragelj. Manjkata Novak in Peklaj.

 

Svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu bo potekalo od 7. julija do 9. julija 2023 v Romuniji v Bukarešti. Tekmovalci bodo vozili v razredih z motorji s prostornino do 65 ccm, 85 ccm in 125 ccm.

Ključne besede


AMZSmotokrosSašo KrageljJaka Peklajsvetovno prvenstvoMiha VrhŽan OvenLukas OsekGal Geršakmladinsko svetovno prvenstvoMX65MX85MX125Val SlavecAlex NovakreprezentancaTai VidovićTaj Golež

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji