Mladi vozniki speedwaya bodo vozili v Pardubicah

Češke Pardubice bodo v petek, 21. julija, gostile četrto dirko državnega prvenstva za voznike od 12 do 16 let, ki tekmujejo na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.

Tilen Braćko med eno od voženj polfinala SGP 3 v Västerviku na Švedskem.
Tilen Braćko med eno od voženj polfinala SGP 3 v Västerviku na Švedskem.

Po dirkah evropskega in svetovnega prvenstva, ki so bila na tekmovalnih ovalih na Švedskem, se za slovenske mlade upe od 12 do 16 let nadaljuje državno prvenstvo v razredu motorjev s prostornino do 250 kubičnih centimetrov. Četrta dirka prvenstva, ki ga skupaj organizirata AMZS in ACCR (Češka avto-moto zveza) bo na stadionu v Pardubicah. Ta je med ljubitelji speedwaya poznan kot prizorišče dirke za Zlato čelado, v petek pa bodo tu poleg mladih speedwayistov spremljali dirkali še vozniki v prvi češki ligi, v kateri nastopa tudi ekipa AMD Krško. 

Trije mladi slovenski vozniki

Sven Cerjak (AMD Krško) bo po izvrstnem 6. mestu na svetovnem prvenstvu SGP 3 v Malilli zagotovo v vlogi favorita. Po zmagi z maksimalnim izkupičkom točk na predzadnji prvenstveni dirki v Plznu (v Liberecu ga ni bilo na štartu) je po treh od skupno petih dirk tudi v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku. 

Sven Cerjak bo v Pardubicah v vlogi favorita.

Tudi Tilen Bračko (AMTK Ljubljana) je po dirkah v Vasterviku in nedeljski dirki parov v Motali vozil zelo dobro in zagotovo bo skušal ohraniti tekmovalni ritem tudi v Pardubicah, kjer bo nastopil prvič v karieri. Prvič se bo s progo, ki je za 250 kubične motorje dokaj dolga in široka, spoznal tudi Gregor Zorko (AMD Krško), ki bo bržčas tudi sila motiviran želel dokazati, da ne zaostaja veliko za Cerjakom in Bračkom. Poleg domačih čeških speedwayistov in slovenske trojice se obeta tudi ostra konkurenca mladincev iz ostalih držav, ki smo jih spremljali tudi na preteklih treh dirkah. Petkova dirka bo tudi generalka za jesensko zadnjo dirko državnega prvenstva, ki se bo prav tako odvijala na tej progi, in sicer bo to 14. oktobra.

Gregor Zorko bo motiviran skušal dokazati, da ne zaostaja veliko za vrstnikoma Cerjakom in Bračkom.

Na delu tudi vozniki AMD Krško

Dan pred petkovo dirko bodo v Pragi tekmovali tudi vozniki AMD Krško v okviru Prve lige Češke. Na ovalu stadiona Marketa bodo barve posavskega društva branili Nick Škorja, Luka Omerzel in Latvijec Ricards Ansviesulis.

Ključne besede


AMZSAMD Krškodržavno prvenstvospeedwaySven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji