Grmek v petek med svetovno mladinsko speedway elito, v soboto pa že na dirki državnega prvenstva v Petišovcih

V petek, 23. junija, bo Anže Grmek vozil na drugi dirk svetovnega prvenstva mladincev do 21 let v Gorzowu, v soboto, 24. junija, pa bomo dobili državnega prvaka v članski kategoriji na dirki na ovalu v Petišovcih.

Lani je na ovalu v Petišovcih dirko dobil Anže Grmek.
Lani je na ovalu v Petišovcih dirko dobil Anže Grmek.

V soboto je na sporedu dirka za državno prvenstvo 2023 v speedwayu, ki se bo letos odvijala v Lendavskem parku Petišovci. V letošnji sezoni bomo po letu 2020, ko je v Krškem prvega od treh naslovov državnega prvaka osvojil Matic Ivačič (ST Lendava), ponovno spremljali eno dirko za državno prvenstvo. Na domači progi aktualnega prvaka, ki se bo letos boril že za četrti zaporedni naslov, bodo poleg domačih dirkačev štartno listo dopolnili še vozniki iz Poljske, Nemčije, Madžarske, Romunije in Argentine. V mednarodni konkurenci je med vozniki AMZS pričakovati predvsem troboj voznikov treh slovenskih klubov. Ivačiču bosta najverjetneje skušala sneti skalp predvsem Nick Škorja (AMD Krško) in mladi Anže Grmek (AMTK Ljubljana). Ker bo ena sama dirka odločala o letošnjem naslovu prvaka, je pričakovati napete boje, saj bo vsaka vožnja odločilna in lahko vsaka napaka ali tehnična težava odloči o končnem vrstnem redu in naslovu prvaka . Po dvajsetih vožnjah rednega dela se najboljša voznika uvrstita v finalno 22. vožnjo, vozniki od 3. do 6. mesta pa bodo v 21. oziroma t.i. "last chance" vožnji odločali, katera dva se boste še prebila v finale. V finalni vožnji bomo med vozniki z licenco AMZS dobili državnega prvaka Slovenije v speedwayu.

Matic Ivačič brani naslov državnega prvaka in bo skušal do njega priti četrto leto zapored.

Dirka je na mojem domačem stadionu in upam, da bo steza dobro pripravljena za odlično dirkanje. Želim si in trdno delam, da bi tudi letos ubranil naslov prvaka. Pripravljen sem dobro in vem da se lahko borim za četrti naslov. Poškodba rame še vedno ni do konca sanirana in še vedno izvajam terapije. Velike zahvale grejo mojemu fizioterapevtu na Poljskem, da me je tako hitro vrnil na motor. Vse navijače speedwaya vabim, da se nam pridružite v soboto v Lendavi,

je povedal branilec naslova državnega prvaka Slovenije v speedwayu.

Naporen urnik za Grmeka

Favorit Ivačič bo v Lendavi odpeljal šele prvo dirko na domačih tleh v tej sezoni in se vrača po poškodbi rame, po kateri je že uspešno odpeljal nekaj ligaških dirk na Poljskem in Švedskem. Prav v Lendavi smo v zadnjih letih že spremljali nepričakovane razplete finalnih voženj - v sezoni 2019 je tu Matej Žagar (AMTK Ljubljana) šele po dodatni vožnji z Ivačičem osvojil svoj 18. naslov državnega prvaka, tudi v lanski sezoni pa je z zmago na dirki presenetil mladi Grmek, ki ga letos čaka sila pester konec tedna. Pred sobotno dirko ima na urniku še dirko svetovnega prvenstva mladincev SGP2 v Gorzowu na Poljskem, kjer bo skušal popraviti rezultat s prve finalne dirke v Pragi, ki jo je končal na 15. mestu. Pred dnevi je na dirki za Zlati znak v Krškem sicer doživel neprijeten padec, po katerem ni nadaljeval dirke, a jo je na srečo odnesel brez hujših poškodb in bo nared za enega pomembnejših koncev tedna letošnje sezone. 

Dirka v športnem parku Petišovci pri Lendavi se bo začela s prvo vožnjo v soboto, 24. junija, ob 19. uri, trening pa bo že ob 15. uri. Neposreden prenos dirke SGP2 iz Gorzowa si lahko ogledate na aplikaciji Eurosport App. Štart prve vožnje v petek, 23. junija, bo ob 19. uri.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayDenis Štojssvetovno prvenstvoAnže GrmekŠD ST LendavaSGP2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji