Kartista Martin Mihič in Mai Sadar na evropskem prvenstvu razredov KZ/KZ2 in FIA Academy Trophy

Tekmovanje bo ta konec tedna na slovitem italijanskem dirkališču ob vznožju vulkana Vezuv pri Neaplju.


Kartista Martin Mihič (JEFRA Racing Klub) in Mai Sadar (AMD Šlander), ki tekmujeta z licenco AMZS, bosta prihajajoči konec tedna nastopila na evropskem prvenstvu razreda KZ2 ter kategoriji FIA Academy Trophy na slovitem italijanskem dirkališču ob vznožju vulkana Vezuv pri Neaplju. Medtem ko bodo vse oči ljubiteljev kartinga bržkone uprte v končen razplet evropskega prvenstva v razredih KZ in KZ2, bodo tekmovalci kategorije FIA Academy Trophy nastopili na drugi letošnji dirki.

S sklepno dirko letošnjega evropskega prvenstva v razredu KZ2 bo opravil Martin Mihič, ki se mu nastop na uvodni dirki v Nemčiji ni izšel po načrtih. V izjemni konkurenci 79 voznikov bo mladi Ljubljančan skušal izpolniti cilj uvrstitve v finale, tj. med 34 najboljših voznikov.

Na uvodni dirki v Wackersdorfu se je v kategoriji FIA Academy Trophy s solidnimi predstavami izkazal Mai Sadar, ki je v svojem krstnem nastopu na največjih tekmovanjih dokazal, da je bil pravi izbor za nastope med mladinsko elito, ki v tem tekmovanju zastopa barve državnih reprezentanc. Tudi Sadar bo v izjemni konkurenci 51 voznikov iz 46 držav lovil premierno uvrstitev med finaliste, ki se mu je na uvodni dirki izmuznila predvsem na račun izjemne smole.

Tekmovalci bodo z uradnimi treningi in kvalifikacijami začeli v petek, 14. junija 2019, sobota je rezervirana za izločilne dirke za uvrstitev v finale, v nedeljo pa bo na sporedu finale.

Rezultate dirke bo mogoče spremljati na spletni strani CIK FIA, prek spletne TV pa boste lahko dirko spremljali tudi v neposrednem prenosu.

Ključne besede


kartingMartin MihičMai SadarCIK FIAFIA Academy Trophy

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji