Starodobni avtomobili

Starodobna vozila so, zaradi izjemne ohranjenosti, ali pa celo redkosti, za svoje lastnike neprecenljiva. Zato jih večina iz garaž zapelje le v lepem vremenu in ob udeležbi na prireditvah. Vseeno pa to ne pomeni, da v tem času, ko so z vozilom na cesti, ne more priti do okoliščin, ki bi vodile do nevarnih situacij.

AMZS Center varne vožnje - starodobniki

Dandanes se vozniki pogosto zanašamo na sodobna avtomobilska pomagala, ki pa jih večina starodobnikov nima. Vožnja vozila brez servo-ojačenega krmilnega sistema, dodatno ojačenih zavor in hidravlične sklopke ni zahtevna samo za roke in noge. V kritičnih situacijah, kot je zaviranje na spolzkem vozišču ali nenadno zaviranje v sili, se tako vozilo odziva povsem drugače, kot sodobna vozila. Starodobna vozila nimajo elektronskih pomagal ESP, ABS in ASR, zato omogočamo, da vozniki teoretično in tudi praktično spoznate drugačen način vožnje, ki ga zahteva takšno vozilo.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem lahko v varnem in nadzorovanem okolju simuliramo nevarne situacije, ki se lahko pripetijo v prometu. Vozniki starodobnikov lahko tako skozi različne vaje spoznate, kako pravilno ukrepati v takih primerih in kako varno pripeljati vozilo nazaj v domačo garažo.

Tečaj je zelo podoben intenzivnemu (osnovnem) tečaju varne vožnje za avtomobiliste, vendar je prilagojen manjši moči in slabši odzivnosti vozila, predvsem pa odsotnosti elektronskih pomagal. Vseskozi pa imamo seveda v mislih tudi izjemnost in redkost vašega vozila, zato je poudarek na varnosti toliko večji.

Za vse člane AMZS do 30 % popusta

Tečaj izvajamo po dogovoru, zato nas kar pokličite na 080 26 36 ali nam pišite na cvv@amzs.si

 

Potrebujete več informacij?

Pokličite brezplačno telefonsko številko 080 26 36 ali nam pišite na cvv@amzs.si.

Kontakt

Partnerji programov:
Nokian Tyres - partner programov varne vožnje

                     

Oglasna sporočila