Marko Jerman bo začel s štirinajstega mesta

Motociklist Marko Jerman, član slovaške ekipe Yamaha MACO Racing Team, bo v soboto v Nemčiji tekmoval na vztrajnostni dirki za svetovno prvenstvo, 8 ur Oscherslebna. Gre za tretjo dirko v sezoni 2016/2017 in drugo dirko letos.


V sredo je Jerman trening zaradi manjših zdravstvenih težav zaključil predčasno. Ekipa je motor pripravila za četrtkove kvalifikacije, a tudi v kvalifikacijah ni šlo vse povsem gladko. Kvalifikacije je začel Jermanov sotekmovalec, Švicar Gregory Junod, ki se je po štirih krogih zaradi tehničnih težav vrnil v garažo. Tehniki so poiskali napako in ugotovili, da je težava v elektriki motorja, zato so za Jermana takoj začeli pripravljati drug, sicer tekmovalni motor. Ekipa je zaradi daljšega postanka v boksih izgubila kar nekaj dragocenega časa. Na koncu se je trojica vseeno uspela uvrstiti na štirinajsto mesto, s čimer so bili glede na vse težave na koncu zadovoljni. Po kvalifikacijah je sledil še večerni trening.

Na dirki bo tekmovalo triintrideset ekip. Dirko bo jutri s prvega startnega mesta začela ekipa GMT94 Yamaha, ki je po dveh dirkah na tretjem mestu. Po dveh dirkah je Jerman s sotekmovalcema v seštevku svetovnega prvenstva na skupnem visokem šestem mestu, do konca sezone pa bosta poleg dirke v Nemčiji še osemurni dirki na Slovaškem in na Japonskem.

Osemurna nemška preizkušnja se bo začela v soboto ob 14. uri.

Foto: Yamaha MACO Racing Team

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji