Božič prvak, Hudovernik navdušil

Motociklisti so na Grobniku zaključili sezono državnega prvenstva in mednarodnega prvenstva Alpe Adria.


David Božič, član AMD Kranj, je letošnji državni prvak v kategoriji Superstock1000. Lanskoletni državni prvak Matej Kraljič, je sezono sklenil na drugem mestu, tretje mesto v državnem prvnestvu pa je zasedel Mitja Lesjak.

Božič je letos uspešno tekmoval tudi v mednarodnem prvenstvu Alpe Adria. Na finalni dirki je bil odličen drugi. V sezoni je zbral 79 točk, med petdesetimi tekmovalci, ki so se letos pomerili v prvenstvu, pa je končal na visokem šestem mestu. Prvak prvenstva Alpe Adria je znova postal češki tekmovalec Michal Prašek. Matej Kraljič, ki ni odpeljal cele sezone, je na koncu osvojil 24. mesto, Mitja Lesjak pa 27.

 

Bor Klemenc in Gašper Hudovernik sta tekmovala v kategoriji Stocksport300. Klemenc je na obeh dirkah na Grobniku osvojil četrto mesto, na četrtem mestu pa je tudi končal letošnjo sezono v prvenstvu Alpe Adria in v evropskem pokalu. Prvak Alpe Adria je v kategoriji Stocksport300 postal Poljak Daniel Blin. Na Grobniku je navdušil Gašper Hudovernik, ki je tekmoval prvič. Zanj je v nedeljo veljal rek "prišel, videl, zmagal". V soboto je bil na dirki tretji in že to je bil zanj odličen rezultat. V nedeljo pa je bil mladi Gorenjec še hitrejši in je za sabo pustil vso konkurenco ter zmagal. Nad njegovo vožnjo so bili navdušeni prav vsi poznavalci cestno hitrostnega motociklizma, ki so se ob progi čudili njegovim vožnjam. Hudovernik je v seštevku prvenstva Alpe Adria deveti.

SKUPNI SEŠTEVEK prvenstva AA

REZULTATI zadnjih dveh dirk na Grobniku

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji