Dan čistega športa

AMZS se pridružuje akciji SLOADO (Slovenska antidoping organizacija), ki ozavešča vse športnike, rekreativce in druge ljubitelje športa o boju proti uporabi prepovedanih sredstev.


Petek, 10. aprila 2020, je dan, ki je namenjen ozaveščanju boja proti uporabi dopinga, poživil in drugih prepovedanih sredstev v športu ter širitvi ideje o čistem športu. V Sloveniji se je k akciji, ki jo je sicer leta 2014 sprožilo 17 držav iz Latinske Amerike v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) na podlagi Montevideo deklaracije, prvič pristopilo leta 2016. Gre za seznanjanje športnikov in rekreativcev oziroma športne in splošne javnosti s svetovnim bojem proti dopingu

Zaradi pandemije novega koronavirusa tokratni Dan čistega športa poteka nekoliko drugače, saj so aktivnosti v veliki meri prenešene na svetovni splet ter družbena omrežja. Akciji se pridružuje tudi Avto-moto zveza Slovenije, krovna organizacija za motošport in karting v Sloveniji, ki ostro obsoja kakršnokoli uporabo prepovedanih sredstev za izboljšanje športnih dosežkov ter podpira čist, pošten in varen šport. Vabljeni k sodelovanju v akciji SLOADO, ki je napotkom WADA dodala slovensko noto. Podrobnosti na tej povezavi.

Ključne besede


WADAkoronavirusantidopingSLOADO

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji