Končano karting prvenstvo

Na Vranskem je potekala zadnja letošnja dirka državnega prvenstva v kartingu, po kateri so znani državni prvaki v vseh petih kategorijah in med društvi. Prav tako se je zaključilo tudi pokalno tekmovanje Sportstil in pokalno tekmovanje ROK.

V razredu Rotax Micro Max je bil v konkurenci državnega prvenstva do tekmecev neizprosen Mai Sadar (Jefra racing), saj je tekmece ugnal prav na vseh tekmovanjih in tako zanesljivo osvojil naslov državnega prvaka.

Manjša je bila razlika v razredu Rotax Mini Max, kjer je na zadnji dirki sicer zmagal Nik Prunk (ŠK Mega ), a je Anže Dovjak (AKK Sporstil) z drugim mestom na dirki, uspel zadržati pet točk prednosti in se tako veseliti svojega prvega naslova državnega prvaka.

V razredu Rotax Max junior je bila razlika večja in ob odsotnosti lanskega prvaka Jana Šlosarja (AMD Hajdina), ki je letos nastopil le na dveh dirkah, je svoj drugi naslov prvakinje osvojila Katja Pivk (AMD Šlander Celje). Na Vranskem je sicer zaostala za Šlosarjem, a kljub temu v skupnem seštevku prvenstva zanesljivo slavila.

V razredu Rotax DD2 je David Rotar (AMD Moste) letos dokazal, da še vedno zna dobro vrteti volan in pritiskati na plin. Nekdanji večkratni državni prvak, leta 2002 tudi avtošportnik leta in voznik različnih kategorij formul, je prvi poraz priznal šele v predfinalni dirki na Vranskem, sicer pa v vseh preostalih dirkah konkurenco državnega prvenstva premagal in se veselil svojega šestega naslova državnega prvaka v kartingu.

Največ voznikov je po koncu zadnje dirke uvrščenih v razredu KZ2, skupaj se je za točke DP potegovalo 13 voznikov. Najuspešnejši je bil Blaž Podlesnik (AMK Rokart), ki je že pred zadnjo dirko imel neulovljivo prednost pred tekmeci in zato na zadnji dirki nastopil v pokalu Rok. Njegovo odsotnost je najbolje izkoristil Janez Preša ml. (AK NSR) in zmagal. Vid Pšajd (AMD Hajdina ) je uspel zadržati drugo mesto, na tretjem pa je sezono končal njegov klubski sotekmovalec Maks Mlakar.

Med društvi so največ točk zbrali prav vozniki Avto-moto društva Hajdina in po štirih letih na prestolu zamenjali AMD Šlander Celje.

Naslov pokalnih zmagovalcev pokala Sportstil, v katerem so uvrščeni tudi vozniki iz tujine, so osvojili:
Rotax Micro Max: Marko Turk (Hrvaška)
Rotax Mini Max: Anže Dovjak (AKK Sportstil)
Rotax Max Junior: Katja Pivk (AMD Šlander Celje)
Rotax Max: Pierre Runić (BiH)
Rotax DD2: Sandro Luković (Avstrija)
Rotax DD2 Masters: Boris Oven (AKK Sportstil)
KZ2: Karim Greblo (AKK sportstil)
KZ2 Masters: Karim Greblo (AKK Sportstil)
Amatersko tekmovanje 125 Shifter: Radko Kovačič (AKK Sportstil)

V pokalnem tekmovanju Rok je odločitev o prvaku padla v zadnji vožnji sezone. Pred dirko vodilni Aleš Šubelj ni uspel ubraniti prednosti in naslov zmagovalca je osvojil Miha Ivačič (oba AMK Rokart).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji