Vrtojba gostila že drugo dirko DP minimoto, skuter in supermoto amater

Vrtojba je gostila drugo dirko državnega prvenstva za minimoto, skuter, ohvale in amatersko tekmovanje supermoto. Kljub grozečim oblakom, so vse dirke minile brez dežja, gledalci pa so si lahko ogledali zelo zanimive boje za zmago.


V razredu minimoto open je glavni favorit za zmago Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) s padcem v drugi vožnji, pri katerem je izgubil kar nekaj dragocenega časa, omogočil prvo zmago v članski konkurenci Eneju Logarju (AMD Brežice). Z enakim številom točk, a kot rečeno slabšo uvrstitvijo v drugi vožnji, se je Poropat uvrstil na drugo mesto, tretji pa je bil Matija Kavčič (ŠKD GAS Vrtejba). V kategoriji Otroci 1 je zmagal Etien Kantar Božič (ŠKD GAS Vrtejba).

V razredu Ohvale 110 je že pogled na kvalifikacijske čase napovedoval troboj za zmago. Na koncu sta bila glavna akterja Italijan Daniel Da Lio in domačin Alex Novak. Če je v prvi vožnji slavil gost iz Italije, pa je v drugi vožnji za najlepšo potezo dneva poskrbel Novak. V zadnjem krogu je namreč uprizoril odlično prehitevanje, kar mu je prineslo tudi prvo mesto. Tretji je bil v obeh vožnjah Jaka Gorjan, ki prav tako nastop za ŠKD GAS Vrtejba. V razredu Ohvale 160 sta nastopila dva slovaška voznika, zmagal je Miroslav Sloboda.

Svoj nastop je opravilo tudi šest slovaških tekmovalcev v razredu ohvale 100 brez prestav, po enkrat sta zmagala Martin Čermak in Bruno Kiss, slednji pa je bil končni zmagovalec. Na tretje mesto se je uvrstil Viktor Csemez.

Med skuteristi razreda 70 je ob odsotnosti najboljše dvojice iz prve dirke, svojo premierno zmago na dirkah državnega prvenstva osvojil Aleš Rakun (AMD Gorica). Drugo mesto je osvojil Danijel Računica (AMD Domžale), tretje pa Alex Lamonaca (AMD Gorica). Tudi v razredu skuter sport je na najvišjo stopniško prvič v karieri stopil Nejc Kogovšek, zmagal je v obeh vožnjah, drugi je bil Tomaž Ahčin in tretji Jernej Žajdela (vsi trije AMD Orjaki).

V razredu supermoto amater sta se obe vožnji končali enako, zmagal je Nejc Kržič, drugi je bil Jur Pirc (AMD Orjaki) in tretji Aleksander Pertot. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji