Vroče na stezi na prvi dirki državnega prvenstva v kartingu

Slovenja vas pri Ptuju je na progo zvabila 52 voznikov v osmih kategorijah, ki so se prvič v sezoni udarili za točke državnega prvenstva.


V zelo vročem in jasnem vremenu so dirkači pokazali zvrhano mero dobre telesne pripravljenosti. AMZS Center kartinga in moto športa je ponudil udobje za izvedbo uvodne dirke sezone in na najsodobnejšem objektu za karting v Slovenji vasi ni manjkalo zanimivih dvobojev. Zelo prepričljivo je dirko (skupen rezultat je bil določen na osnovi rezultatov treh voženj) dobila Katja Pivk v razredu MAX Senior.

Katja Pivk seka enega od zavojev v Slovenji vasi.

S pridom je izrabila tudi bogato bero mednarodnih izkušenj in od štarta prve preizkušnje narekovala tempo, a je bila tudi malce razočarana nad številom tekmovalcev v kategoriji, v kateri je nastopila.

Škoda, ker nas je zbralo tako malo. Še dan pred dirko nas je bilo šest ali celo več, potem pa so se nekateri tekmeci premislili. Mislim, da imamo zdaj tukaj na voljo odlično dirkališče, ki nam omogoča zelo dobre dirke. Zdaj potrebujemo samo še čim več dirkačev,

je povedala Katja. Tudi Roman Jernejc, ki bdi nad številnimi dirkači, je bil podobnega mnenja. V svoji ekipi ima kar nekaj dirkačev iz tujine, a vozijo s slovensko licenco, zato bi večja, številčnejša in bolj ostra konkurenca prišla vsem zelo prav.

Od takih dirkačev se lahko drugi samo kaj naučijo. A zdaj moramo spet na noge postaviti karting, naši dirkači so v tujini uspešni, mi moramo delati v prvi vrsti na množičnosti. Verjamem, da bomo s takšnim ali podobnim delom, dirkališče v Slovenji vsi je tak primer, uspeli pripeljati na steze ponovno veliko število dirkačev.

V vseh kategorijah so potekali ostri boji za najvišja mesta.

V kategoriji 125 Shifter je bil v vseh treh dirkah dneva najboljši Karim Greblo (AMD Ptuj), enako kot Jan Skledar (AMD Hajdina) v kategoriji KZ2.  Razred Mini 50 je dobila Neli Štrajhar (AMD Ptuj), v kategoriji DD2 Master pa Xen De Ruwe (AKK Sportstil) ni dovolil presenečenja. V razred MAX Junior je državno prvenstvo najbolje začel Mai Sadar (AMD Šlander), njegova klubska kolegica Katja Pivk pa je dominirala v kategoriji MAX Senior. Nik Ščulac (AMD Ptuj) je prepričljivo slavil v razredu Micro MAX, zmage v kategoriji Mini MAX pa se je veselil Nik Trobec (AMD Ptuj).

Ključne besede


kartingKatja Pivkdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športaRoman Jernejc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

55

Priljubljenost članka

55

Shrani

Delite s prijatelji